Orbán: Mi sose ígértük az embereknek azt, hogy minden problémájukat megoldjuk

2024. szeptember 11. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részlet került fel Orbán Viktor hétvégi, kötcsei beszédéről a miniszterelnök Facebook-oldalára, ebből kiderül, hogy az eddig nyilvánosságra került gazdasági semlegesség üzenete mellett miről beszélt még. Azt mondta például, hogy szerinte két jövő van, jó vagy rossz. „A mi állításunk az, hogy a mi kormányzásunk az egy szuverén Magyarországot fog eredményezni. A gazdasági semlegesség ennek az egyik legerősebb megtámasztója. És van egy képünk arról, hogy ha a másik jövő nyer, annak mi lesz a vége? Annak, amíg egy alárendelt Magyarország lesz” – mondta Orbán, és hozzátette, hogy „meg vannak véve kilóra a pasasok”.

Arról is beszélt, hogy szerinte a jobboldal legnagyobb erénye, értéke és fölbecsülhetetlen előnye a baloldallal szemben, az a hűség.

Mi sose ígértük az embereknek azt, hogy minden problémájukat megoldjuk. Sose ígértük, hogy megváltjuk őket. Egy dolgot ígértünk, hogy mi itt leszünk velük. Ha fúj, ha esik, mi itt leszünk velük

– mondta a miniszterelnök, aki szerint a magyar emberek pontosan tudják, hogy rájuk lehet számítani, mert nem futnak el, nem keresnek külön utakat.

„Nem Brüsszelben üldögélünk, meg nem szaladunk el Moszkvába, meg nem megyünk amerikai ösztöndíjra, mi itt leszünk, ez a mi legnagyobb erényünk”

– mondta Orbán Viktor, majd megfogalmazta a küldetést is, ami szerinte az, hogy itt maradnak. „A küldetés teljesítésének előfeltétele pedig a választási győzelem újra és újra, szerénység, alázat, munka” – mondta.

Orbán Viktor nyár közepén komoly megütközést keltett az uniós vezetők körében, amikor kijevi látogatása után váratlanul Moszkvába utazott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyaljon. A magyar miniszterelnök oroszországi útja azért is érdekes volt, mert Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, és azért is, mert még Magyarország legfontosabb szövetségesei sem tudtak Orbán tervéről. A magyar kormányfő később azt is elárulta, hogyan szervezték meg az utazást teljes titokban. Szijjártó Péter külügyminiszter a júniusi választás előtt három nappal utazott Oroszországba, de örömmel utazott ki márciusban is.

Orbán Viktor utoljára a június végi uniós csúcson járt Brüsszelben. A miniszterelnöknek egyébként fiatalon volt amerikai ösztöndíja, a German Marshall Fund ösztöndíjasa volt Németh Zsolttal és Marcel Haenennel, aki az Orbán-kormány 10. hivatali évére írt is egy megemlékező cikket az utazásról.

Az idei kötcsei polgári pikniken a miniszterelnök öt pontban vázolta, hogyan kell gazdaságilag semlegesnek maradni, de tőle szokatlan módon beszéde előtt válaszolt a sajtó kérdéseire is. Az erről készült videónkat itt tudja megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!