Tizenöt kórházba keresnek pályázati úton új főigazgatót

2024. augusztus 13. – 22:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) pályázatot hirdetett 15 kórház főigazgatói pozíciójának betöltésére, írja a 24. A pályázati felhívások július 26-án jelentek meg, és az érintett intézmények között három vármegyei és három budapesti kórház is szerepel, így többek között a szombathelyi, az egri, és a kecskeméti oktatókórházak, valamint a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, a Szent Margit Kórház és a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ.

Az országos kórházi vezetői pályázati felhívások hátterében a tavaly decemberben indított átrendezés áll, amikor is két tucat kórházvezetőt menesztettek. A mostani pályázat célja a még be nem töltött vezetői pozíciók feltöltése, melyekre augusztus 25-ig lehet jelentkezni.

A pályázók részt vesznek egy komplex vezetői kiválasztási folyamatban, majd az egészségügyért felelős miniszter dönt a kinevezésükről. Az új főigazgatók december 1-jétől állhatnak munkába.

A pályázatokra való jelentkezés kapcsán az OKFŐ hangsúlyozta, hogy a főigazgatói posztok betöltése pályázati eljárással történik, így az aktuális vezetők is indulhatnak. A vezetők továbbképzése a folyamatos fejlődés részeként szintén kiemelt figyelmet kap az ígéretek szerint.

Az új főigazgatói kinevezések hátterében többféle okok állnak: a 65 év feletti vezetők cseréje, mint a szombathelyi kórház esetében, illetve az etikai kérdéseket felvető helyzetek, mint az orosházi kórház igazgatójának esete, ahol az igazgató magánklinikát nyitott az általa vezetett intézmény közelében.

Az új pályázati körben érintett intézmények közé tartozik a mosonmagyaróvári kórház is, ahol az elmúlt évben a betegellátás különböző korlátozások miatt bizonytalanná vált, de azóta nagyjából helyreállt a normális működés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!