Felmentették az orosházi kórház igazgatóját, aki magánklinikát nyitott a közelben

2023. október 5. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

Felmentette tisztségéből az orosházi kórház igazgatóját, jelentette be Takács Péter egészségügyi államtitkár. Takács az Index Konkrétan Rónai Egonnal műsorában beszélt arról, hogy bár törvény nem tiltja, etikátlannak tartja, ha egy kórházigazgató az utca túloldalán magánpraxist nyit.

„A kórházigazgatói tevékenységbe ez nem fér bele, úgyhogy igazgató úrnak ma reggel sok sikert kívántam a magánszektorban, kórházigazgatói minőségében pedig elköszöntem tőle” – mondta az államtitkár.

A 24.hu kedden írta meg, hogy körülbelül egy kilométerre van a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézettől az a magánklinika, amit a napokban nyitott meg Duray Gergő. A belgyógyász-diabetológus 2013 óta volt vezetője a kórháznak, amelybe jelenleg is számos területre keresnek orvost: szükségük lenne szemészre, sebészre, neurológusra, sürgősségi orvosra, belgyógyászra és kardiológusra is.

Duray magánintézményében a kórház vagy az ott működő szakrendelő több orvosa is rendel, ami nem tilos, csak engedélyköteles – engedélyt pedig maga a kórház intézményvezetője adhat rá. A lap által megkérdezett szakértő azt mondta, ugyanígy nem tiltott az sem, hogy egy kórházigazgató magánklinikát alapítson, az viszont kérdéses, hogy a saját intézményében rendelhet-e, ahogy az egészségközpont oldala szerint azt Duray tette.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság soron kívüli vizsgálatot rendelt el az ügyben, és csak annak lezárulta után ígért bővebb tájékoztatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!