Életkora miatt a baleseti intézet igazgatóját is menesztették

2024. február 7. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Telexnek is megerősítette a Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), hogy menesztették Flóris Istvánt, a Budapesti dr. Manninger Jenő Baleseti Központ igazgatóját. A Népszava információ szerint a nemrég kinevezett országos kórházfőigazgató, Révész János pénteken találkozott a baleseti intézet vezetőjével, amikor gratulált neki a közelgő születésnapjához, majd közölte vele a menesztését. A lap úgy tudja, hogy Flóris Istvánt február 12-i hatállyal mentik fel posztjáról.

A Telex értesülései szerint a baleseti intézet vezetőjét valóban azért menesztették, mert betölti a 65. életévét. Tavaly decemberben egyszerre 24 kórházigazgatót mentett fel Pintér Sándor belügyminiszter, aki alá az egészségügy is tartozik. A döntést akkor is a leváltott kórházigazgatók életkorával indokolták, noha nincs olyan jogszabály, amely kimondaná, hogy 65 év felett nem lehet valaki kórházigazgató.

A Népszava szerint Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser 15 évig volt két év megszakítással a baleseti intézet vezetője. Két évig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet vezette, onnan tért vissza a Fiumei úti intézménybe 2022-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!