Gulyás Gergely kultúrházat adott át ott, ahol Varga Judit ingatlana is van

2024. augusztus 8. – 21:18

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a 250 millió forintból megújult kultúrházat Balatonhenyén, írja az MTI. Gulyás az átadóünnepségen elmondta, az elmúlt években jelentősen megújult a Veszprém vármegyei település, ennek a folyamatnak pedig fontos része a kultúrház felújítása, amely korábban csak kisebb rendezvények befogadására volt alkalmas. A beruházásnak köszönhetően viszont ezután a nyaranta odalátogatók nívós produkciók részesei lehetnek. A miniszter hozzátette, a településen további fejlesztések várhatók.

A hivatalosan 150 lakosú kis falu az utóbbi években elsősorban az azóta elvált Varga Judit–Magyar Péter páros itteni ingatlana miatt lett ismert. Az egy egykori parasztház romjaira épített hagyományőrző épület korábban azért került be a hírekbe, mert a volt igazságügyi miniszter és korábbi férje 2017-ben 10 milliós forintos családi otthonteremtési kedvezményt igényeltek rá. Ez a támogatás nyaralóra nem, csak állandó lakóhelyre vehető igénybe.

2021-ben Varga és Magyar azt közölték: eredetileg úgy tervezték, hogy Brüsszelből hazatérve három gyerekükkel együtt a faluban telepednek le, de menet közben mindketten munkát kaptak Budapesten. A csoktámogatást folyósító banktól ezért azt kérték, hogy öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Vállalták, hogy ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek majd a faluba, akkor a kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást.

Ez végül tavaly májusban meg is történt. Mint megírtuk, az ingatlan a válás után Varga Judit 100 százalékos tulajdona lett, emellett hozzá került a szintén a településen található közös telkek közül az egyik. Varga a friss vagyonnyilatkozata szerint még több mint 60 millió forinttal tartozik a banknak, ennek oka a balatonhenyei ingatlan. Tavaly emellé felvett egy 5 milliós családi kölcsönt is.

Varga Judit és Gulyás Gergely között köztudottan jó a viszony, Gulyás még 2005-ben egy jogászbulin ismertette össze Magyart a Miskolcra járó Varga Judittal. Magyar Péter még a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett jogi tanulmányai idején került jó kapcsolatba a szintén ott tanuló Gulyás Gergellyel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!