Gyurcsány Semjénről: Ezt a szerencsétlent, ezt a szégyenembert Jézus a kereszténydemokrácia közelébe se engedte volna

2024. augusztus 7. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem az Isten teremtette a kereszténydemokráciát”

– ezzel a felütéssel ment neki szerdai Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének tusványosi nyilatkozatát kritizálta. Semjén egyszerűen elröhögte magát, amikor az RTL riportere arról kérdezte a tusnádfürdői fesztiválon, mit gondol arról, hogy sok magyar kórházban a nagy kánikulában elromlottak a légkondicionáló berendezések. Semjén azt mondta, abszurd az RTL-től, hogy a „világháború kérdése” helyett kórházi klímákról kérdezik a kormány tagjait.

Ha így történt volna, akkor azt a szerencsétlent, aki magát a magyar kereszténydemokraták elnökének mondja, aki irgalmas keresztényként azon nevetgél, hogy a kórházakban nincsenek vagy nem működnek a légkondicionálók a kánikulában, ezért műtétek maradnak el, betegek lesznek rosszul, na akkor ezt a szégyenembert Jézus a kereszténydemokrácia közelébe se engedte volna, mert látta volna, hogy az egy hamis ember, ki valójában juh ruhájába öltözött farkas

– írta a DK elnöke Semjénről, hozzátéve, hogy szerinte a miniszterelnök-helyettes „a hitbéli tökéletlenség reprezentációjának iskolapéldája, mert hitét saját alávalóságának, kisszerűségének, romlottságának fedőtörténeteként használja, tettei az istentelenséget példázzák, azok hamis hitvallásának tanúi.”

Gyurcsány az ügy apropóján hosszan értekezik hit, egyház és alkotmányos demokrácia kapcsolatáról, szerinte a politikát el kell választani a hittől addig, „amíg a hitelvek nem ellentétesek az alkotmánnyal”, aminek megítélése a bíróság és nem politika dolga. Ezzel szemben szerinte – mivel „Jézus nem akart egyházat alapítani” – „bármely egyház működésének laikus kritikája nemcsak, hogy nem tabu, de egyenesen kívánatos” és aki „ki akarja vonni Jézus egyházát a szabad, nyilvános megítélés alól, az két dolog ellen vét: a jézusi örökség és az alkotmányos demokrácia ellen.”

„Egyébként meg szurkoljanak a magyaroknak! 😀” – zárta a posztot a DK elnöke.

Nem Semjén volt az egyetlen kormánypárti politikus, akinek a kórházi klímákkal kapcsolatos kijelentése felháborodást keltett a közéletben. Az RTL a miniszterelnök-helyettes előtt Kásler Miklós korábbi emberi erőforrásokért felelős minisztert és orvost is kérdezte a kórházi klímákról, ő azt mondta a csatorna riporterének, hogy annak idején ő 50 fokos műtőkben végzett 10-12 órás műtéteket.

A tartós júliusi forróság első hetében kezdtek érkezni azok a hírek, hogy műtéteket kellett elhalasztani egyes kórházakban, mert a klíma megadta magát. A budapesti Szent János kórházban, az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bethesda Gyermekkórházban, és a ceglédi kórházban is el kellett halasztani a műtéteket, egy időre leálltak a sugárterápiák a miskolci kórházban, és a szervátültetésre várók steril szobáiban sem működtek a klímák.

Takács Péter egészségügyi államtitkár korábban azt mondta, a kórházak felkészültek a nyárra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!