32 fokos steril boxokban főnek a gyerekek a Szent László Kórház transzplantációs osztályán

2024. július 17. – 21:22

Másolás

Vágólapra másolva

Elromlott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, az úgynevezett steril szobákban – számolt be az RTL Híradója egy nézőjük jelzése alapján. A néző kislányát is a kórházban kezelik, szerinte a 2x2 méteres steril boxokban 32 fok van, azokban „főnek a beteg gyerekek”.

A kórház az RTL kérdéseire azt állította, a klíma csak kedden romlott el, és hamarosan végeznek a helyreállítással. Az RTL-hez forduló szülő szerint azonban a klímák „napok óta nem jók”, és bár a kórház szerint a klíma kedd délelőtt adta fel, az apuka levele már hétfőn este megérkezett az RTL-hez.

A steril szobák/boxok egyébként arra jók, hogy minden vírustól, baktériumtól és gombától védjék a súlyosan legyengült, immunhiányos állapotban lévő betegeket.

Nem a Szent László az egyetlen magyar kórház, ahol baj van a légkondicionálással. A héten az RTL-nek a tatabányai Szent Borbála Kórházból is panaszkodtak a meleg miatt. Egy dolgozó azt írta, a sürgősségin jelenleg mindössze „1 db ventilátor működik, ami semmire nem jó, de a levegő lehűtésére semmiképp”. A kórház szerint már dolgoznak a klíma helyreállításán, a ventilátorok csak áthidaló megoldást jelentenek.

A múlt héten pedig fővárosi János kórház ortopéd traumatológiai osztályán romlott el a klíma, emiatt a műtőkben és a kórtermekben is hamar 30 fok fölé nőtt a hőmérséklet, így pedig műtéteket is el kellett halasztani.

A Magyar Orvosi Kamara szerint a hőhullámok miatt minden rendelőt és kórházi osztályt klimatizálni kellene, emellett a meglévő klímákra is költeni kellene, ezek ugyanis sokszor elavultak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!