Hétfő óta nem végeznek sugárterápiát a miskolci kórházban, mert elromlott a klíma

2024. július 18. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex kérdései nyomán dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház főigazgatója megerősítette, hogy hétfő óta nem végeznek sugárterápiás kezeléseket a miskolci kórházban. Mint írta, a sugárterápiás gépeket hűtő klímaberendezések hibásodtak meg, amelyek javítása már folyamatban van, az ellátás pedig jövő kedden indulhat újra.

A kórházat azután kerestük meg, hogy olyan információkat kaptunk, hogy hétfő óta áll az ellátás a gépek meghibásodása miatt, a fekvőbetegeket hazaküldték, a dolgozók pedig kényszerszabadságra mentek. A főigazgató válaszában hangsúlyozta, maguk a gépek nem romlottak el, csak az azok hűtéséért felelős klíma, melyben a nyári hőség játszhatott szerepet.

Biztonságos sugárterápiás ellátás ugyanakkor megfelelő klimatizáció hiányában nem kivitelezhető, ezért kellett hétfőtől felfüggeszteni a sugárterápiás kezeléseket. Dr. Büdi László azt írta, a hiba kijavítását már aznap megkezdték, és várhatóan 2 munkanapon belül helyre is állítják a klímaberendezést, a sugárterápia pedig várhatóan július 23-án, azaz jövő kedden újraindul.

A főigazgató azt írta, hogy a sugárkezelések 95 százaléka a járóbeteg-ellátás keretein belül történik, a fekvőbeteg osztályról csak 8 embert kellett hazaküldeni. Hozzátette, a sugárterápiás ellátásban közvetlenül közreműködő szakdolgozók speciális tudásuk, képzettségük miatt más területen nehezen alkalmazhatóak, így őket valóban szabadságra küldték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!