Beismerte a tettét a rendőrségen a kisfiút felrúgó karateedző

2024. július 29. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök kihallgatták A. Tibort, aki a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte – közölte hétfőn a rendőrség.

A nyomozó hatóság – A. Tibor szabadlábon hagyása mellett – szakértők bevonásával továbbra is vizsgálja az eset összes körülményét.

A szolnoki kalandpark üzemeltetője július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután kamerafelvételek ellenőrzése során tudomásukra jutott, hogy ott mi történt. A cég július 16-án posztolta az azóta már törölt videót a Facebookra, amin azt lehetett látni, hogy egy férfi olyan erővel rúgja ki egy gyerek lábát a kalandparkban, hogy a kisfiú ráesett a fejére.

A. Tibor karateedző, a jászberényi Yakuzák SE vezetője ellen először garázdaság ügyében indult nyomozás, de várható volt, hogy később súlyosabb cselekmény elkövetésével fogják meggyanúsítani. Mostanra tehát ez kiskorú veszélyeztetésére változott.

A karateedző a tette után vállalta a felelősséget, elnézést kért, és lemondott a jászberényi Yakuzák SE elnökségéről. Ezután a Magyar Karate Szakszövetség ideiglenesen, majd végleg eltiltotta a karateoktatástól a férfit, és az esetre Orbán Viktor is reagált.

A. Tibor sokáig külföldön tartózkodott, emiatt eddig nem tudták gyanúsítottként kihallgatni. Az edző az RTL-nek a spanyolországi nyaralása helyszínéről nyilatkozott, és mindenkit biztosított, hogy nem menekül el az igazságszolgáltatás elől.

Az edző több korábbi tanítványa is arról számolt be, hogy amikor gyerekként jártak a jászberényi harcművész-egyesületbe, az edző fizikai és lelki sérüléseket okozott nekik. „Rengetegszer kaptunk büntetést azért, ha valamit elrontottunk, nem úgy állt a hajunk, nem volt tiszta a ruhánk stb.” – mondta egyikük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!