Magyar Péter pártja az orosz rakétatámadást elítélve jelölte ki külpolitikai útját

2024. július 8. – 21:53

Másolás

Vágólapra másolva

„A Tisza Párt elítéli a kijevi gyerekkórház elleni orosz rakétatámadást” – ezzel a címmel adott ki közleményt, ebben jelölte ki külpolitikai irányvonala egy részét a Magyar Péter nevéhez kötődő ellenzéki párt. Az EP-választáson a semmiből jött párt a második helyen futott be, azóta EP-képviselői csatlakoztak a korábban a Fidesznek helyt adó Európai Néppárt frakciójához, a hétvégén pedig kongresszust is tartottak Magyarék.

Magyart korábban érte kritika az ukrajnai háború ügyében elmondottak miatt, most azonban pártja az orosz agresszió ellen állt ki. A közlemény persze Orbán Viktor kormányfőbe is beleállt:

„Miközben Orbán Viktor állítása szerint három napja békemisszión járt Moszkvában, az orosz hadsereg ma rakétával lőtte az egyik legfontosabb kijevi gyerekkórházat. Ez volt az egyik legsúlyosabb támadás a két éve tartó háború során az ukrán főváros ellen. Hatósági adatok szerint a városban legalább hét ember meghalt, 11 megsebesült, nyolcan kórházba kerültek. Az áldozatok között több gyermek is van.”

A közlemény szerint a párt „a leghatározottabban” elítéli a civilek, egészségügyi intézmények és a gyermekek elleni támadás, és ezt várja el a magyar kormánytól is. „A sérülteknek jobbulást kívánunk. Az áldozatok családjának részvétünket fejezzük ki” – zárul a közlemény.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!