Az Árpád hídon tavaly biciklist gázoló Mercedes sofőrje már szabadon mozoghat Budapesten

2024. július 1. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadon mozoghat Budapesten a tavalyi Árpád hídi balesetet okozó Mercedes sofőrje, bár a nyomkövetőt továbbra is viselnie kell, írja a 24.hu. 2023 egyik legemlékezetesebb balesete éppen egy éve, tavaly július 1-jén történt, amikor egy Mercedes és egy BMW sofőrje versenyezni kezdett egymással az Árpád hídon, majd a RACE-001-es rendszámú Mercedes legalább 137 kilométeres sebességgel száguldva átszakította a szalagkorlátot, és elütötte a 26 éves biciklist, aki belehalt a sérüléseibe.

A Mercedes 34 éves sofőrjét nem sokkal később letartóztatták, a férfi elismerte a bűnösségét, de a versenyzést tagadta. Júliusban először 30 napra letartóztatták, augusztusban ezt három hónappal meghosszabbították, novemberben pedig a börtönből házi őrizetbe, a lábára pedig nyomkövető került. A 24.hu értesülései szerint azóta ezen is enyhített a bíróság: a férfival szemben az egyetlen érvényben lévő kényszerintézkedés, hogy nem hagyhatja el Budapest közigazgatási határát, vagyis szabadon mozoghat a fővárosban, bár a nyomkövetőt továbbra is viselnie kell.

A lap a Fővárosi Főügyészségtől megtudta, hogy a döntés ellen fellebbezést nyújtottak be, az ügyben pedig még tart a nyomozás, így egyelőre nem emeltek vádat. A Mercedes sofőrjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, a versenyzésben résztvevő egyik BMW sofőrjét közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a rendőrség, utóbbi szabadlábon védekezhet. A hatóságok ugyanakkor azt is vizsgálják, hogy a BMW sofőrje okozott-e tartós károsodást a versenyben elöl haladó Mercedes vezetőjének.

A balesetet okozó Mercedes sofőrjéről kiderült, hogy rendszeresen indult gyorsulási versenyeken, ahol magabiztosan vezette az újonnan 50-60 millió forintot érő kocsiját. A rendőrség adatbázisa szerint ő korábban is többször szabálytalankodott, ami miatt 13 büntetőpontja gyűlt össze.

Karácsony azt is bejelentette, hogy az eset hatására sebességmérő kamerákat fognak felszerelni Budapest-szerte. Szerinte ez nem az önkormányzat feladata lenne, hanem a kormányé, mégis megteszik ezt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!