A Turisztikai Ügynökség szerint jól sikerült a májusi influenszer trip, ősszel jöhetnek az ázsiai tartalomgyártók

2024. június 23. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Úgy látjuk, hogy jól sikerült a májusi esemény, ezért ősszel ázsiai influenszereket hívunk majd. Jönnek Kínából, Dél-Koreából és Japánból is, hogy még több turistánk legyen az említett térségből is” – mondta az Indexnek Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elnöke, akit az interjú során a Demokratikus Koalíció (DK) és az MTÜ közötti konfliktusról is kérdeztek, ami ott tart, hogy a DK feljelentette az ügynökséget.

A katalizátor az a hírhedt májusi programsorozat volt, mikor külföldi és magyar influenszerek tették-vették magukat a fővárosban, a párt szerint a Budapest Influenszer Tripre több mint egymilliárd forint közpénz ment el. Az MTÜ azt állítja, a DK hazudozik, és ha nem fejezik ezt be, akkor megteszik a szükséges jogi lépéseket.

„A DK nem érti, hogy itt miről van szó, mert nem tudják mi az a szolgáltatásmarketing. (...) Egészen egyszerűen nem értik azt, amit a Turisztikai Ügynökség csinál. Ezzel az influenszer-médiatrippel egy – a szakmában elfogadott és egyre népszerűbb – új marketingkampányt használtunk, mert elsődleges célunk a 25–40 éves korosztály megszólítása volt, akiket az eddigi kampányeszközeinkkel már nehezen értünk el. (...)” – fejtette ki Guller.

A Budapest Influenszer Trip azért is borzolta fel a kedélyeket, mert bekerült a képbe a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, akinek hivatalos állami pozíciója nincsen a turizmusban. Ennek ellenére rendszeresen az ismerősei kapnak jó állásokat és megbízásokat az MTÜ-nél, és véletlenül a Budapest Influencer Trip meghívottjai is több kört tettek a férje, Tiborcz István szállodáiban is. Nem is rejtették véka alá, mennyire jól érzik magukat, és mindezt Instagram-sztorikban meg is köszönték Orbán Ráhelnek.

Ezzel szemben Guller azt állítja, hogy azok a tartalomgyártók, akik mellett Orbán Ráhel is ott ült az asztalnál, nem a Budapest Influenszer Trip vendégei voltak. „A mi influenszereink semmit nem köszöntek meg miniszterelnök úr lányának, többek között ezért is állok értetlenül még a feltételezés előtt is. Hogy került volna Orbán Ráhel az influenszereknek szervezett eseményekre? Sehogy, hiszen nem is volt ott.”

Szintén problematikus a történetnek az a része, miszerint az esemény célja az volt/ lett volna, hogy a meghívott influenszerek Budapestet népszerűsítsék. Ennek ellenére a DK szerint a Turisztikai Ügynökség vendégei nem közölték posztjaikban, hogy a magyar fővárosban jártak. "A szerződésben rögzített 477 szponzorált tartalmat túlteljesítve további 1500 organikus tartalmat osztottak még meg a meghívott tartalomgyártók itt-tartózkodásuk alatt. A szerződésben vállaltaknak mindenki eleget tett, de az organikus, tehát nem fizetett posztok esetében természetesen semmilyen kötelezettségük nem volt a tartalomgyártóknak (...) – mondta Guller.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!