Az MTÜ szerint a Budapestre utaztatott influenszerek túlteljesítettek, és már ömlenek a foglalások Amerikából

2024. június 19. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Fejezzék be a hazudozást” – üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Demokratikus Koalíciónak, miután a párt szerda délelőtt bejelentette, hogy hűtlen kezelés okán rendőrségi feljelentést tesznek az influenszerparti miatt, amire szerintük az MTÜ több mint egymilliárd forint közpénzt költött el.

A DK mai közleményében azt írta, hogy sajtóinformációk szerint a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel alá tartozó MTÜ hiába fizetett gigantikus összegeket a külföldről érkező influenszereknek azért, hogy Budapestre látogassanak, a tartalomgyártók nem közölték posztjaikban, hogy a magyar fővárosban jártak. A párt szerint a „becsődölt influenszer-parti csak egy újabb példa az ipari méretű közpénzlopásra”.

Mindezt az MTÜ nem hagyta szó nélkül, a 24.hu-nak eljuttattak egy közleményt, amiben arra szólítják fel a DK-t, hogy hagyják abba a hazudozást, másrészt azt bizonygatják, hogy valójában mennyire megérte Magyarországnak ez az influenszer parádé. Azt írják, az eseménynek köszönhetően hazánkban a tavalyi év azonos időszakához képest az Amerikai Egyesült Államokból például 41 százalékkal több lefoglalt vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshely-szolgáltatók, az Egyesült Arab Emirátusokból pedig 40 százalékkal több foglalás érkezett be.

„A szerződésben rögzített 477 szponzorált tartalmat túlteljesítve további 1 500 organikus tartalmat osztottak még meg a meghívott tartalomgyártók itt tartózkodásuk alatt. Ezen tartalmak esetében semmilyen kötelezettségük nem volt, és ugyan az említett posztok hivatalosan nem részei a kampány során készített tartalmaknak, ugyanakkor az esetek többségében ezek a tartalmak további több tízmilliós elérést és megjelenést hoztak Budapest városának” – írta az ügynökség.

„Az említett eredmények fényében talán nem véletlen, hogy az esemény kapcsán teljes konszenzus alakult ki a Magyar Turisztikai Ügynökség, a főváros vezetése és a szakmai szervezetek között, mert ez nem politikai, hanem szakmai kérdés, amihez a DK politikusai láthatóan nem értenek. Amennyiben a Demokratikus Koalíció továbbra is folytatja a minden szakmai alapot nélkülöző, hazug vádaskodásait, az MTÜ megteszi a szükséges jogi lépéseket” – figyelmeztetett az MTÜ.

A hírhedtté vált rongyrázós Budapest Influencer Tripen külföldi és magyar tartalomgyártók is részt vettek, akik hol a Halászbástyán, hol az Operában, hol Tiborcz István luxushoteleiben kellették magukat drága ruhákban, pezsgővel a kezükben. A májusban megrendezett programsorozat sokaknál kiverte a biztosítékot. Olyannyira, hogy tömegével kezdték el kikövetni az influenszereket, mert méltatlannak gondolták, hogy az MTÜ szélsőségesen nagy összeget költött a megkérdőjelezhető hatású social kampányra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!