Bayer Zsolt szerint Szentkirályi visszalépése maga a sztyeppei harcmodor, a képlet pedig egyszerű

2024. június 7. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

„És akkor most figyeljünk a taktikára!” címmel jelent meg Bayer Zsolt publikációja a Magyar Nemzeten. Ebben a kormánymédiában már Szentkirályi visszalépése előtt vezetőben futtatott és a Telexen is ismertetett Századvég-mérésre hivatkozva azt írja, Szentkirályi visszalépésével az ellenség halálos veszedelembe jutott, a képlet pedig egyszerű: a pártlistán a Fideszre, a főpolgármester-jelöltek közül pedig Vitézyre kell szavazni.

„Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe.”

Bayer okfejtése szerint a Századvég friss közvélemény-kutatásának ismeretében a Fidesz jelöltjének visszalépése

„a jó taktika, a megfelelő harcmodor az ősi magyar harcmodor, a sztyeppei harcmodor. Színlelj meghátrálást, és csald csapdába!”

Majd rá is tér, hogy „a képlet végtelenül egyszerű minden Fidesz–KDNP szavazó számára”: ha Vitézy mellett Szentkirályi is rajta lenne a szavazólapokon, akkor Karácsony győzne, ha vasárnap Szentkirályi nem lesz ott a szavazólapokon, és „össze tud adódni ez a két választói tábor”, akkor Karácsony „hülye, idült vigyorral a képén leköszön, és eltakarodik”.

„Ezt akarjuk? Ezt” – foglalja össze a vadonatúj Fidesz-taktika lényegét Bayer. „Ennyi” – teszi hozzá.

„De ehhez el kell mennünk, ott kell lennünk, és le kell adnunk a voksot a fent leírtak szerint. Az ősi, a magyar, a sztyeppei harcmodor szerint. Most ennek van itt az ideje” – mozgósítja a Fidesz leghangosabb megmondóembere a Fidesz szavazóit az LMP főpolgármester-jelöltje mellett.

Az, hogy ennek a Magyar Nemzet ad felületet, már csak azért is fura, mert korábban maga Vitézy Dávid bizonygatta a Partizán főpolgármester-jelölti vitáján, hogy a Magyar Nemzet nemcsak Karácsonyt, de őt is támadja. Erre példaként ezt a cikket hozta fel, amelyben a lap szerzője azzal érvelt, Szentkirályi biztosan nem fog visszalépni, mert ha „bármilyen kormánypárt egy ellenzéki formáció jelöltjét támogatná, annak súlyos következményei lennének a következő választáson”.

A Magyar Nemzet már péntek kora reggel irányt váltott, vezetőben hozta le, hogy Vitézy Dávid a legesélyesebb jelölt.

Vitézy Szentkirályi lemondása után a Facebookon azt írta, tudomásul veszi a fideszes jelölt döntését, de hangsúlyozta, főpolgármesterként nem fog „koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val”, és „nem lesz se fideszes, se DK-s” főpolgármester-helyettese sem. A Telexnek azt mondta, nem egyeztetett vele senki Szentkirályi visszalépéséről, ő is csak péntek reggel tudta meg biztosra, hogy a Fidesz jelöltje nem indul. Attól nem tart, hogy az emberek nem fogják támogatni, mert úgy érzik, hogy át lettek verve Szentkirályi Alexandra visszalépésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!