Vitézy: Nem egyeztettem senkivel, csütörtök este hallottam először a visszalépésről

2024. június 7. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tart attól, hogy az emberek nem fogják támogatni, mert úgy érzik, hogy át lettek verve Szentkirályi Alexandra visszalépésével, mondta lapunknak Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely kihívója.

Nem tart attól, hogy a visszalépés negatívan hat majd önre a szavazásnál?

Nem tartok, rengeteg pozitív visszajelzés jött az eddigi támogatóimtól is. A posztomból teljesen világosan látszik, hogy mit gondolok arról, miért történt ez, és arról is, hogy nem tervezek sem koalíciót kötni a Fidesszel, sem fideszes helyettessel vezetni a várost. A programom és az eddigi állításaim egytől egyig érvényesek maradnak.

Sok ember mégis úgy érezheti, hogy át lett verve. Hogy tudja lemosni azt magáról, hogy végig tudott az egészről?

Nem egyeztettem senkivel a döntés előtt. Itt gyakorlatilag egy kétfordulós választás játszódik le, a főpolgármesteri vita nyomán az egyetlen esélyes kihívó én lettem, a Fidesz a biztos harmadik helyet adta fel.

Azonnal, előre bekészített nyilatkozattal reagált a bejelentésre a közösségi oldalán. Mikor tudta meg a visszalépést?

Azt, hogy ez biztosan megtörténik, akkor, amikor a videó kiment. Azt, hogy valami készül, hogy a közvélemény-kutatásokban elhúztam Szentkirályi előtt, nyilván tegnap óta sok irányból hallom, lényegében felhívott az összes magyar lap ezzel tegnap este. Ezért volt kész posztom. Biztos infóm nem volt egészen addig, amíg ki nem ment a videó.

Arról, hogy miért lépett vissza Szentkirályi Alexandra, arról itt, hogy reagált erre bekészített gyorsposztjában Vitézy Dávid arról emitt, valamint hogy mit mondott a lépésre Karácsony Gergely, arról pedig itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!