A Századvég szerint ha Szentkirályi nem indulna, Vitézy legyőzhetné Karácsonyt a főpolgármester-választáson

2024. június 7. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz holdudvarába tartozó Századvég közvélemény-kutatása szerint ha csak Karácsony Gergely és Vitézy Dávid indulna az önkormányzati választáson a főpolgármesteri posztért, akkor az utóbbi nyerne.

A Mandineren közölt kutatásban ezer, a választási részvételüket biztosra vagy valószínűre ígérő felnőtt budapesti lakost kérdeztek május 30. és június 4. között. A politikai szempontból aktív fővárosi megkérdezettek hasonló arányban formáltak negatív véleményt Karácsony Gergelyről (53 százalék) és Szentkirályi Alexandráról (55 százalék). A válaszadók 44 százaléka pozitívan nyilatkozott Karácsonyról, míg Szentkirályiról csak 38 százalék. Vitézy Dávid az egyetlen főpolgármester-jelölt, akiről több fővárosi vélekedik pozitívan (58 százalék), mint negatívan (32 százalék).

Ha mind a négy nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt indulna, a megkérdezettek 40 százaléka támogatná Karácsonyt, őt Vitézy követi 28 százalékkal, Szentkirályi 27 százalékot kapna, a Mi Hazánk jelöltje, Grundtner András pedig 2 százalékot. A válaszmegtagadók aránya 3 százalék.

Ha viszont Szentkirályi visszalépne (ezt korábban a Fidesz hírlapi kacsának minősítette), akkor Vitézyt már 48 százalék támogatná, Karácsony pedig csak 42 százalékot kapna, Grundtner pedig 4-et. Igaz, ennél a dimenziónál a válaszmegtagadók aránya megduplázódott, 6 százalékra nőtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!