RTL: A verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője azt mondta, hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson

2024. május 29. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az elején még élvezték, hogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson – az RTL Híradó szerint ezt mondta a verőcei hajóbalesetet egyetlen túlélője, amikor kihallgatták őt a rendőrök.

A rendőrség május 19-én, vasárnap délelőtt számolt be az előző éjjel Verőcénél történt hajóbalesetről, amiben szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakban lévő nyolc ember közül egy olasz férfi kiúszott a partra, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az RTL információi szerint a Magyarországon élő olasz férfi nem sokkal a baleset előtt ismerkedett meg a csónak magyar utasaival, akik felajánlották neki, hogy Nagymarosról elviszik Vácra. A baleset pillanatában az olasz férfi a motorcsónak hátsó részén állt, arc- és kulcscsonttörést szenvedett. Nemrég engedték ki a kórházból, és már ki tudták hallgatni a rendőrök.

A baleset hetedik áldozatát hétfőn találták meg. Az MS Heidelberg szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Kihallgatták, őrizetbe vették, szerdán pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték, nem hagyhatja el Budapestet. A baleset után a szállodahajó Komáromban kötött ki, a Telex munkatársai ott jártak, amikor a legénységet és az utasokat is kihallgatták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!