Nem hagyhatja el Budapestet a verőcei hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitánya

2024. május 22. – 13:44

Nem hagyhatja el Budapestet a verőcei hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitánya
A Heidelberg szállodahajó vasárnap Komáromban kötött ki a rendőrségi helyszínelés idejére – Fotó: Molnár Réka / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Budakörnyéki Járási Ügyészség szerdán indítványozta, hogy helyezzék bűnügyi felügyelet alá a Verőce közelében történt hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitányát. A kényszerintézkedésről a Budakörnyéki Járásbíróság döntött, amely az indítványnak megfelelően Budapest közigazgatási határáig korlátozza a kapitány mozgását, első körben négy hónapig – tájékoztatta a Telexet dr. Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője. A Heidelberg nevű szállodahajó kapitányát hétfőn vette őrizetbe a rendőrség, miután gyanúsítottként hallgatták ki segítségnyújtás elmulasztása gyanújával.

A rendőrség vasárnap délelőtt számolt be a szombat éjjel Verőcénél történt hajóbalesetről, amiben szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, nyolc utassal. Közülük egy férfi kiúszott a partra a Duna kerítéses szakaszánál, őt a legutóbbi információk szerint a sürgősségi osztályon kezelik. Eddig két ember holttestét találták meg, öt embert még keresnek.

A Telex Komáromban nézte meg a szállodahajót, amin a legénységet és az utasokat is kihallgatták.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 aktuális csatornán hétfő reggel a verőcei hajóbalesettel kapcsolatban azt mondta, hogy ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok, de kijelentette, hogy minimális a túlélés esélye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!