A Duna kerítéses szakaszánál tudott kiúszni a hajóbaleset túlélője, sürgősségi osztályon kezelik

2024. május 19. – 13:51

A Duna kerítéses szakaszánál tudott kiúszni a hajóbaleset túlélője, sürgősségi osztályon kezelik
Fotó: Macsuga János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. Az első jelzést 23:19-kor az Országos Mentőszolgálattól kapta a katasztrófavédelem. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó, eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek.

A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

A Telex telefonon elérte Grauszmann Györgyöt, Verőce polgármesterét, aki a hajnali órákban értesült a balesetről:

„A túlélő szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van.

A baleset résztvevője a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, aki értesítette a hatóságokat. A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra (például mosdóhelyiségek), hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek. Egyelőre a helyszínelés folyik nemcsak Verőcén, de Budapesten és Komáromban is” – utóbbi helyszínen állították meg azt a szállodahajót amelyről azt feltételezik, hogy részese volt a balesetnek.

A polgármester azt mondta, hogy a hatóságok munkáját a helyi lakosság is segíti. A verőcei Dunai Hajózásért Egyesület az eltűntek keresésében, míg helyi vállalkozók, például a cukrászda kávéval és süteménnyel segít a hatóságoknak.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült.

Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!