A rendőrség továbbra is keresi a verőcei hajóbaleset után eltűnt személyeket

2024. május 21. – 15:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség kedd délután is tovább keresi a hétvégi verőcei hajóbaleset után eltűnt öt személyt – mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Telexnek.

Szombat este Verőcénél egy kishajó nekiütközött a Heidelberg nevű szállodahajónak. A motorcsónak azonnal elsüllyedt a baleset után, a roncsot vasárnap emelték ki a folyóból. A csónakban nyolcan utaztak, közülük egy olasz férfi jutott ki élve a partra, őt jelenleg is súlyos sérülésekkel ápolják kórházban. Két ember holttestét nem sokkal a baleset után megtalálták.

Öt embert, egy 18 éves és egy 28 éves nőt, valamint egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfit továbbra is keresnek a kutatásban részt vevő hatóságok.

„Értelemszerűen, a szakma szempontja alapján most már arról beszélünk, hogy inkább áldozatokat keresünk, a túlélés esélye gyakorlatilag a minimumra csökkent” – mondta Balázs László, a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője kedd reggel az M1-nek. Hozzátette, ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok, de kijelentette, hogy minimális a túlélés esélye.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Kihallgatták és őrizetbe vették. A hajó vasárnap éjszaka továbbindult Komáromtól, és már osztrák vizeken jár.

Frissítés: A cikk korábbi verziójában a Blikk alapján azt írtuk, hogy már csak egy eltűntet keresnek a verőcei hajóbaleset áldozatai közül. Ezzel szemben a rendőrség kedd délután mind az öt eltűnt személyt továbbra is keresi. A tévedésért elnézést kérünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!