Baranyi Krisztina szerint nem pártelköteleződés, hogy a Kutyapárt listavezetői felkérését fogadta el

2024. április 22. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nem pártelköteleződésről szól, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt felkérését fogadta el a budapesti listájuk vezetésére, mondta Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn. Baranyi elmondta, hogy a Kutyapárt és a Momentum mellett egy harmadik párt is megkereste, két listavezetői és egy, a lista második helyére szóló felkérést is kapott, de ugye csak egyet választhatott, így tudta, bárhogy is dönt, a másik kettőt megbántja. A harmadik felkérőt egyébként (a másik fél felhatalmazása hiányában) nem nevezte meg.

Arról, hogy miért a Kutyapárt mellett döntött, elmondta, hogy lényegben a mellette alpolgármesterként dolgozó Döme Zsuzsanna MKKP-társelnök elhivatottsága és munkaszeretete győzte meg. Szoros, remek munkakapcsolatot írt le Dömével, akivel hasonlóan gondolkodnak, hasonló a munkamódszerük, rengeteg munkát levett a válláról, ez döntött végül. Ugyanakkor Ferencváros polgármestereként szeretne dolgozni a közgyűlésben, nem pártelköteleződésről van szó.

Baranyi arra is kitért, hogy helyi politikusként tekint magára, nem törekszik parlamenti képviselőségre vagy országos politikusi szerepre. Úgy látja, hogy a helyi politikát pont az öli meg, ha valaki a pénzszerzésre használja a pozícióját a pártja számára. Neki viszont polgármesterként nemcsak a győztes, de a vesztes oldal polgárait is képviselnie kell, ezért nem foglalkozhat a munkája során pártérdekekkel.

A beszélgetésben felmerült az is, hogy Magyar Péter független jelölteket castingol, de Baranyi határozottan kijelentette, nem gondolkodott a Magyarral közös munkán, ugyanis úgy látja, hogy Magyar országos politikai ambíciókat táplál, jelenleg is a 2026-os parlamenti választásra készül, erre épít most csapatot, erre használja ki az önkormányzati választást, neki pedig ezzel nincs dolga. Ismét kiemelte, hogy fontosnak tartja saját függetlenségét, majd hozzátette, hogy az MKKP budapesti listájának vezetéséről szóló döntést is hetekig tartó mérlegelés előzte meg, és végül csak a fővárosi közgyűlés miatt fogadta el azt.

Szóba került a Ferencvároson belüli verseny is, vagyis az, hogy a MSZP–DK–Párbeszéd-szövetség nem ellenzéki jelöltként tekint Baranyira, ezért elindítják ellene a kerületet 1990-2010 között irányító Gegesy Ferencet, aki 2019-től 2023 decemberéig Baranyi főtanácsadójaként dolgozott. Mint Baranyi elmondta, Gegesy indulása és a rossz munkakapcsolatra utaló szavai megdöbbentették, mert a négyéves közös munka után úgy váltak el, hogy Gegesy már inkább unokázni szeretne, és ő maga mondta, hogy 2024-ben már csak főleg politikai kérdések lesznek a városházán a választás miatt, amik őt nem érdeklik.

Egy másik DK-s polgármester-jelölésről is kérdezték, nevezetesen arról, hogy a DK az előválasztás ellenére saját jelöltet indít a Hegyvidéken az előválasztást megnyerő kutyapártos Kovács Gergellyel szemben. Baranyi szerint „a DK-nak sokat fog ez ártani, a szavazók ezt bünteti fogják”. Úgy tartja, hogy tisztességes versenyen dőlt el, hogy több induló közül ki legyen az, aki indulhat a Fidesz jelöltje ellen, Kovács ezen nagy fölénnyel nyert, ami után a DK úgy indít ellene saját embert, mintha nem lett volna tudomásuk a korábbi egyezségről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!