Egy volt MSZP-s önkormányzati képviselő is elindulhat Kovács Gergely ellen a XII. kerületben

2024. április 21. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, hogy a DK-s Élő Norbert mellett egy volt MSZP-s önkormányzati képviselő is ráindul a hegyvidéki előválasztást simán megnyerő kutyapártos Kovács Gergelyre. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) posztolta ki, hogy a Nemzeti Választási Bizottság holnapján Vincze Géza is polgármester-jelöltként szerepel.

Ami még furcsább, hogy a Szolidaritás Mozgalom mellett az erzsébetvárosi Lokálpatrióták7 és a pesterzsébeti Hello Pesterzsébetiek nevű civil szervezetek támogatják őt. „Kíváncsian várjuk, milyen programmal készül a VII. és a XX. kerület lakosai számára, amiket majd megvalósítani tervez XII. kerületi polgármesterként, milyen fejlesztéseket tervez Erzsébetvárosban a hegyvidéki költségvetésből, ilyesmik” – írta az MKKP Facebook-oldalán.

A XII. kerületi önkormányzat honlapján független képviselőként szerepel Vincze Géza, önéletrajzában sem említi, hogy korábban az MSZP-ben politizált. Ahogyan azt sem, hogy 2019-ben az ellenzék közös jelöltjeként jutott be a képviselő-testületbe.

A XII. kerületben 2006 óta a fideszes Pokorni Zoltán a polgármester, de februárban bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri posztért Hegyvidéken. Helyette a Fidesz a kerületi alpolgármestert, Fonti Krisztinát jelöli. Az ellenzéki oldalon előválasztást tartottak, és a résztvevők közül Kovács Gergely kapta a legtöbb szavazatot, nagy fölénnyel megelőzve a Momentum jelöltjét, Farkas Csabát, a kerület korábbi rendőrkapitányát és a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület jelöltjét, Visi Piroskát. Az LMP-s jelölt, Kendernay János már korábban visszalépett Kovács javára.

Az MKKP tagsága először nem támogatta, hogy Kovács Gergely polgármesterjelöltként beszálljon az ellenzéki előválasztásba. Emiatt Kovács és a másik társelnök, Döme Zsuzsanna lemondott, de egy másnap tartott gyűlésen a tagság többsége már támogatta Kovács előválasztási indulását, és megerősítették a két elnököt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!