A kutyapártos Kovács Gergely javára visszalép az LMP-s Kendernay János a XII. kerületben

2024. április 15. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

„Gratulálok a vasárnap este lezárult hegyvidéki ellenzéki előválasztás győztesének és pártjának. Bejelentem, hogy a mai nappal a MKKP BP XII. kerület (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) polgármesterjelöltjének javára visszalépek. Munkámmal és az általam képviselt LMP – Magyarország Zöld Pártjának szervezetével Kovács Gergely polgármesterjelölt és a 12 egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogjuk” – írta hétfői Facebook-posztjában Kendernay János, aki az LMP polgármesterjelöltjeként indult volna az önkormányzati választáson a XII. kerületben. Kendernay nem vett részt a hegyvidéki előválasztáson, azt írta, azért, mert nem akarta a nevét adni „kétértelmű és bizonytalan kimenetelű előválasztáshoz”.

Hátralépésemmel egyrészt a fókuszáltabb versenyhez kívántam hozzájárulni, másrészt a világos politikai protestnek akartam nyomatékot adni

– írta.

A hegyvidéki előválasztáson hatalmas Kutyapárt-győzelem született, a végleges adatok alapján Kovács Gergely (MKKP) 3829, Visi Piroska (civilek) 1276, Farkas Csaba (Momentum) 1161 szavazatot kapott. Ez azt jelenti, hogy a megállapodásban részt vevő pártok egyezsége értelmében a 61,11 százalékot kapott Kovács Gergely lesz a kormánypárti Fonti Krisztina kihívója június 9-én, valamint a 12 egyéni önkormányzati választókerületből 8-ban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt állíthat jelöltet.

A XII. kerületben az ellenzéki pártok közül a Momentum és a DK Farkas Csabát, Hegyvidék korábbi rendőrkapitányát, a Kétfarkú Kutya Párt pedig Kovács Gergelyt indította az előválasztáson, amin részt vett a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje, Visi Piroska is. A kerület azért vált izgalmas tereppé, mert kiderült, 18 év után Pokorni Zoltán visszavonul. Helyette a Fidesz a kerületi alpolgármestert, Fonti Krisztinát indítja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!