Vállalja a XII. kerületben az előválasztást a Momentum

2024. március 26. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom budapesti elnöke kedden Faceboook-oldalán jelentette be, hogy pártja vállalja az előválasztást a XII. kerületben. A párt Hegyvidéken dr. Farkas Csabát fogja jelölni.

Posztjában Hajnal utal arra is, hogy az utóbbi időben milyen viták folytak a háttérben és a nyilvánosságban az ellenzéki előválasztásról. A Kétfarkú Kutya Pártban komoly belső feszültségeket okozott a hegyvidéki előválasztás kérdése. Olyannyira, hogy a párt társelnökei, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna lemondtak pozíciójukról, igaz, nem sokkal később kiderült, mégis maradnak a Kutyapárt élén.

Hajnal Miklós a posztban azt írta, vállalják az előválasztás azon feltételeit, amik a sajtóban megjelentek. A Momentum által támogatott dr. Farkas Csaba is posztolt a Facebookra a megegyezésről, ő Hajnallal ellentétben konkrétan említette is a Kétfarkú Kutya Pártot, mint a tárgyalásban részt vevő szervezetet. Bár Farkas a posztban azt állította, hogy még nem véglegesek az előválasztás lebonyolításának részletei, ez valószínűleg azt jelenti, hogy Hegyvidéken azonnali többfordulós előválasztást fognak tartani.

Ennek az előválasztási fajtának több előnye is lehet az ellenzéki pártokra nézve, nemcsak időt és pénzt lehet vele spórolni, hanem potenciálisan minőségibb politikát is hozhatna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!