Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület jelöltje is elindul a 12. kerület polgármesteri székéért

2024. március 11. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Hegyvidék Jövőjéért Egyesület is elindítja jelöltjét a 12. kerületben, a polgármesteri posztért induló Visi Piroska a Facebookon posztolt bemutatkozó videót. „Felelősséget érzek a kerületért, a környezetemért ezért úgy döntöttem, elindulok a polgármester-jelöltségért a 12. kerületi előválasztáson, a mai nappal megkezdem polgármesteri kampányomat” – mondta, hozzátéve, hogy Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Jeszenszky Géza, Hajnal Edina és Szent-Iványi István is támogatják.

Visi Piroska már vasárnap este reagált arra is, hogy Kovács Gergely és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt bejelentette, semmilyen formában nem indul el az önkormányzati választáson. „Nagyon tisztességesnek tartom Gergő döntését, hogy nem akarja önálló indulással megakadályozni a Fidesz leváltását a kerületben” – írta Visi Piroska.

A 12. kerületben 2006 óta a fideszes Pokorni Zoltán a polgármester, de februárban bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri posztért Hegyvidéken. Helyette a Fidesz a kerületi alpolgármestert, Fonti Krisztinát indítja, miután pénteken megválasztotta polgármesterjelöltnek a párt helyi csoportja. Pokorni 18 év polgármesterség után ki akar vonulni a közéletből, visszatérne a tanári pályára.

A kerületben a Momentumnak is van saját jelöltje, Farkas Csaba, Hegyvidék korábbi rendőrkapitánya, az LMP pedig korábbi elnökét, Kendernay Jánost indítja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!