Magyar Péter mezőhegyesi fórumán jelentette be egy nő, hogy elindul Pusztaottlakán Simonka ellen a polgármesteri székért

2024. április 19. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délelőtt Mezőhegyesen tartott utcafórumot az országjárás részeként Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője. A fórum egy pontján felszólalt egy Kocsis Violetta nevű nő is, aki azt mondta, Pusztaottlakán él, és péntek reggel három képviselőjelölt-társával együtt beadták a jelentkezésüket a polgármesteri hivatalban. Mint mondta, ő maga polgármesterjelöltként lenne Simonka György kihívója a településen.

Kocsis állítólagos jelöltségével kapcsolatban kerestük a helyi választási irodát, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket. Pusztaottlakán egyébként csak kilenc ajánlást kell összegyűjteni ahhoz, hogy valaki polgármesterjelölt lehessen.

Április 12-én derült ki, hogy Pál-Árgyelán Elvira, a Békés vármegyei Pusztaottlaka jelenlegi fideszes polgármestere mégsem indul a polgármesteri címért, így az egyetlen jelölt a település volt polgármestere, a költségvetési csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György lehet.

Kocsis mezőhegyesi bejelentése Magyar Pétert is meglepte, azt mondta, reggel még azzal a hírrel indult útnak, hogy Simonka lehet az egyedüli induló a településen, de nagyon örül a nő bátorságának.

Simonka György és 32 társa ellen eredetileg költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot, tavaly júniusban pedig arról írtunk, hogy Simonka alpakák, lámák és tevék között dolgozik egy pusztaottlakai szafariparkban. „A büntetőügyem folyamatban van, de közben dolgoznom is kell. Nagyon jólesik, amikor azzal jönnek oda a vendégek, hogy milyen szuper élmény volt” – mesélt akkor a munkájáról az egykori képviselő. Januárban derült ki, hogy Simonka ügyét újra teljesen elölről kezdik. A per 2022 őszén egyszer már újraindult, mert akkor csere történt a tanácsvezető bíró személyében. Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy esetleg korrupció miatt évekre börtönbe kerül, miközben polgármesternek választották, pár napja azt válaszolta: nem tart tőle, hogy elítélik, és bízik a független bíróság ítéletében.

Magyar Péter folytatja az országjárását, aminek az indulásáról is írtunk, videóriportban is bemutattuk a szimpatizánsokat, valamint egy ikonikus lángosos fotót is készítettünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!