Visszalépett a fideszes jelölt Pusztaottlakán, Simonka Györgynek nagy esélye van a győzelemre

2024. április 12. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Családja kérésére úgy döntött Pál-Árgyelán Elvira, a Békés vármegyei Pusztaottlaka jelenlegi fideszes polgármestere, hogy mégsem indul a polgármesteri címért – tudta meg a 24.hu. Így az egyetlen jelölt a település polgármestere, a költségvetési csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György lehet, különösen, hogy a Fidesz jelölési folyamata már lezárult – ez utóbbiról Erdős Norbert, Békés vármegye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője beszélt a lapnak.

Simonka a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy azért nem a Fidesz színeiben indul, „mert Erdős Norbert, a Fidesz választókerületi elnöke ezt ellehetetlenítette”, és szerinte Erdős – aki így gyakorlatilag most Simonka utódja országgyűlési képviselőként – azon igyekszik, hogy őt kizárják a pártból.

A korábbi országgyűlési képviselő azt mondta a lapnak, hogy Pál-Árgyelán Elvirával folytatott munkája során nem okozott gondot, hogy bejelentette indulását a polgármesteri posztért. Simonka az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalommal dolgozik, és tervei között szerepel, hogy jövő héten bekopognak mindenhová, és ismertetik a helyiekkel folytatott egyeztetés alapján 25 pontban összeállított célkitűzéseket. A mozgalom egyébként két olyan politikust is jelöl majd a választáson, akik jelenleg fideszes képviselők.

Pusztaottlakán egyébként kilenc ajánlás kell csak Simonkának, hogy polgármesterjelölt lehessen. Arról is kérdezték, hogy nem tart-e attól, hogy esetleg korrupció miatt évekre börtönbe kerül, míg őt polgármesternek választották, mire azt válaszolta: nem tart tőle, hogy elítélik, és bízik a független bíróság ítéletében.

Simonka György korábbi fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen eredetileg költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot, tavaly júniusban pedig arról írtunk, hogy Simonka alpakák, lámák és tevék között dolgozik egy pusztaottlakai szafariparkban. „A büntetőügyem folyamatban van, de közben dolgoznom is kell. Nagyon jólesik, amikor azzal jönnek oda a vendégek, hogy milyen szuper élmény volt” – mesélt akkor a munkájáról az egykori képviselő. Januárban derült ki, hogy Simonka ügyét újra teljesen elölről kezdik. A per 2022 őszén egyszer már újraindult, mert akkor csere történt a tanácsvezető bíró személyében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!