Ismét a nulláról kezdik újra a négy éve indított Simonka-pert

2024. január 2. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen elölről indul újra Simonka György volt fideszes képviselő pere 2024 februárjában. A büntetőper négy éve kezdődött el, de már másodjára kezdik el a nulláról – írja a Magyarnarancs.hu.

Simonkát bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség, és a per 2022 őszén egyszer már újraindult, mert akkor csere történt a tanácsvezető bíró személyében.

A Magyar Narancs arról ír, hogy hiába az újrakezdés, a tárgyalás hónapok óta szünetel. A lap szerint azért, mert a büntetőtanács összetételében újabb változás következett be, a tanács egyik tagját kellett pótolni. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint ebben az esetben is teljesen elölről kell kezdeni az eljárást. A tervek szerint 2024 februárjában így másodjára is teljesen elölről indul a büntetőper.

A lapnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő jogász szerint példátlan a tárgyalás elhúzódása, szerinte bohózatba illik az eseménysor, és akár a szándékosság is felmerülhet az ügyben.

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség még 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Tavaly júniusban írtunk arról, hogy Simonka alpakák, lámák és tevék között dolgozik egy pusztaottlakai szafariparkban. „A büntetőügyem folyamatban van, de közben dolgoznom is kell. Nagyon jólesik, amikor azzal jönnek oda a vendégek, hogy milyen szuper élmény volt” – mesélt akkor a munkájáról az egykori képviselő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!