Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással

2024. április 13. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan korábban Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet hívta ki nyilvános vitára, legújabb posztja alapján az erre válaszul a Fidesz és a DK részéről is felajánlott EP-listavezetőkkel, Deutsch Tamással és Dobrev Klárával is hajlandó leülni a köztévé élő adásában, hogy megvitassák az ország sorsát.

„Tudomásul veszem, hogy mind Orbán Viktor, mind Gyurcsány Ferenc gyáva ahhoz, hogy az ország nyilvánossága előtt élő vitában vitassuk meg a hazánk sorsát” – írta Magyar, aki a bejegyzése alapján azt is tudomásul veszi, hogy nem akarnak vele a korrupcióról, Magyarország elszegényedéséről, az egészségügy és az oktatás siralmas állapotáról és más valódi problémákról vitázni.

Ezután tette hozzá, hogy bármikor kész a Magyar nagy pártcastingolásából győztesen kikerülő, a héten az EP-választásra is nyilvántartásba vett Tisza Párt nevében leülni Deutsch Tamással és Dobrev Klárával a köztelevízió élő adásában megvitatni a fenti kérdéseket.

Magyar még múlt héten hívta vitára Orbánt és Gyurcsányt, akik helyett Deutsch Tamás és Dobrev Klára jelentkeztek vitára. Ahogy azt ebben a Magyar Péter felemelkedésének hatásait boncolgató cikkünkben írtuk, Magyar rögtön egy magasabb polcra, a magyar politika két meghatározó politikusa mellé kívánta sorolni magát, ám a Fidesz mellett a DK is azt üzente: EP-listavezetőként tekintenek csak rá.

Magyar most látszólag bele is egyezett ebbe, az azonban egyáltalán nem magától értetődő, hogy jól is fog kijönni belőle, ha a vita tényleg megvalósul. Ha elfogadja Deutsch és Dobrev ajánlatát, akkor nagyon éles és konfrontatív vitában kell majd megállnia a helyét. Bár egyiküket sem lehetetlen zavarba hozni, Deutsch és Dobrev mögött több évtizedes politikai rutin és kormányzati tapasztalat áll, pártjaik évek óta tudják, mit akarnak mondani Európáról, ez pedig a választóik számára is világos. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!