A külföldi sajtónál már Orbán Viktor kihívója lett Magyar Péter

2024. április 8. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor hétfői válaszaira aligha lesz hatással, ám mégis kiemelt jelentőségű események lehet nevezni Magyar Péter szombati tüntetését, amely a Kossuth téren összegyűlt tömeg nagysága alapján sikeresnek mondható, de a beszédekben és az esemény felépítésében is kiütköztek azok az ellentmondások és átgondolatlanságok, amelyek eddigi politikai megnyilvánulásait is jellemezték.

Az mindenesetre egyértelmű, hogy a kormány a szokásosnál jóval több figyelmet szentel a rogáni kommunikációs gépezetet az elmúlt időszakban látványosan megakasztó Magyar akcióinak, ami abból is jól látszott, hogy a kormánymédia is kiemelten foglalkozott a tüntetéssel, igaz, főleg azért, hogy azt bizonygassa, mennyire komolyan vehetetlen figura Magyar Péter.

A megmozdulásra még a külföldi sajtó is felfigyelt, olyannyira, hogy többen már Orbán kihívójaként emlegetik Varga Judit exférjét. A Fidesz is reagált a szombati tüntetésre, Menczer Tamás kissé nyakatekert érveléssel azt mondta, hogy Magyar Péter baloldali politikus, vagyis háborúba vinné Magyarországot. A tüntetésről készült percről percre közvetítésünket itt olvashatják vissza, az arról készült videónkat pedig itt nézheti meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!