Magyar Péter szerint olyan eredményt fog elérni az EP-választáson, hogy a Karmelitából is látszani fog

2024. április 4. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

„Tárgyaltam akkoriban Mészáros Lőrincnek valamelyik cégével, de nem Mészáros Lőrinccel” – mondta a Válasz Online podcastjában Magyar Péter Varga Juditnak arra a bejegyzésére reagálva, amelyben a volt igazságügyi miniszter azt állította, Magyar Péter egyszer azt írta neki, nemcsak a pénz miatt fontosak neki a Közút és az MBH bankos pozíciói, hanem mert „ezekhez kapcsolódó cégekkel vannak előrehaladott tárgyalásaim az új munkahelyem kapcsán, amik kirúgás esetén nyilván ellehetetlenülnek”.

„Ha pedig itt leírnám, hogy milyen »döbrögikhez« tartoznak azok a cégek, akikkel neki állítólag előrehaladott tárgyalásai voltak akkoriban, ahol ő állásért kilincselt, akkor valószínűleg Magyar Péterünket a március 15-ei tömeg paradicsommal megdobálva zavarná haza” – írta Varga a bejegyzésben, amelyet a hangfelvétel nyilvánosságra hozása után tett ki a Facebook-oldalára.

Magyar ezzel kapcsolatban a Válasz Online-nak azt mondta, valóban el szeretett volna menni egy másik piaci céghez, és „Magyarországon elég kevés olyan piaci szereplő van, amelyik nem köthető valamilyen szinten a NER-hez”. Szerinte meg is kapta volna az állást, ő döntött úgy, hogy mégse vállalja.

„Nem fogom nyilvánosságra hozni egyelőre, hogy kivel tárgyaltam, melyik intézőjével Mészáros úrnak; abszolút nyitott kapukat döngettem. Amikor megtörtént a kegyelmi ügy és a lemondás, eldöntöttem magamban, hogy eddig és ne tovább”.

Magyar Péter Varga Judit és Windisch László, az Állami Számvevőszék elnökének kapcsolatáról azt mondta, már akkor is kapcsolatban éltek, amikor Varga még igazságügyi miniszter volt, ezért kellett lemondania a kormányzati pozíciójáról is.

„A magánéleti kapcsolata volt az oka. Új kapcsolata, ami – tudomásom szerint és mások tudomása szerint is – akkor már fennállt, teljességgel összeférhetetlen volt a kormányzati pozíciójával.”

Varga tavaly júliusban hivatalosan azért mondott le a miniszteri pozíciójáról, hogy az EP választási kampányára koncentrálhasson.

Varga Judit frizbis interjújáról is beszélt, azt mondta, teljesen kontraproduktív volt, és nagyon méltatlan helyzetbe hozták vele a volt feleségét. „Iszonyatosan sokat ártottak – és ő is, ezt ki kell mondanom – a gyermekeinknek. Ez a felvétel ott lesz akkor is, amikor már unokáink lesznek. Teljességgel vállalhatatlan dolog.”

„Engem úgy neveltek, hogy lehetnek a házasságban problémák, de azt nem mondjuk be egy olyan interjúba, amit akár több millióan is megnézhetnek.”

„Az önkormányzati választás után rengeteg polgármester fogja otthagyni a Fideszt”

„Lehet, hogy nagyon sok mindenki most fideszes színekben elindul, mert már nem tud ugrálni, de ne legyenek meglepődve, hogy az önkormányzati választás után rengeteg polgármester és képviselő fogja otthagyni a Fideszt, és folytatja függetlenként a munkáját, vagy esetleg csatlakozik ahhoz a politikai közösséghez, amely olyan eredményt fog elérni június 9-én az EP-választáson – hogyha nem lehetetlenítenek el minket adminisztratív eszközökkel, mint mondjuk Oroszországban – amely a Karmelitából és esetleg a Holdról is fog látszani” – mondta Magyar Péter az interjúban.

Magyar szerint rengeteg már most függetlenként elinduló polgármester, illetve jelenleg is regnáló polgármester és képviselő jelezte neki, hogy dolgoznának vele, de óvatosan fog megállapodásokat aláírni, mert tart attól, hogy a rogáni propaganda megpróbálja az új politikai közösségét lejáratni.

Elmondása szerint egy DK-s árnyékminiszter is megkereste, hogy csatlakozna a csapatához, de „ilyen hülyeségekre nem is reagálok”. Mint mondta, tartani szeretné magát ahhoz, hogy nem fog együttműködni jelenlegi országgyűlési pártokkal vagy olyanokkal, akik korábban hatalmon voltak.

Magyar arról is beszélt, hogy pártja úgy fog EP-listát összeállítani, ahogyan még senki sem csinálta. „Meg fogjuk kérdezni az embereket: »kit szeretnétek ti a listán?«. Be fogom jelenteni szombaton: lehet pályázni önéletrajzzal, Európa-vízióval, Magyarország-vízióval.”

Magyar Péter március 15-én jelentette be, hogy Talpra, magyarok! néven közösséget indít, és rövidesen bejelenti az ehhez kapcsolódó politikai pártot is, és azt is kijelentette, hogy elindulna a júniusi EP- és önkormányzati választáson. Április elején azt mondta, ő maga nem lenne EP-képviselő, 2026-ig Magyarországon dolgozna.

A júniusi EP-választáson indulást bonyolítja, hogy addig már nem lesz lehetőségük saját jelölőszervezetet állítani, ezért már bejegyzett partnerpártot keresnek. A Blikknek pár napja azt mondta, szerinte van párt, amivel már közel járnak a megegyezéshez, de csak olyanokkal tárgyalnak, akiknek „nem volt részük a rendszerváltás után az ország lezüllesztésében”. Március végén még azt ígérte, „pár napon, egy-két héten belül” be fogja jelenteni, hogy milyen pártot alapít vagy milyen párt színeiben kíván indulni a június 9-i EP-választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!