Magyar Péter: El fogunk indulni az Európai Parlamenti-választáson

2024. március 26. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

„El fogunk indulni az Európai Parlamenti-választáson” – jelentette be Magyar Péter kedd délután a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épülete előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatón, nem sokkal azután, hogy a Schadl-Völner-üggyel kapcsolatos hangfelvételt adott át az ügyészeknek.

Azt mondta, „pár napon, egy-két héten belül” be fogja jelenteni, hogy milyen pártot alapít vagy milyen párt színeiben kíván indulni a június 9-i EP-választáson. „Van olyan párt, több is ma Magyarországon, ami képes ellenállni a rogáni nyomásgyakorlásnak. Úgyhogy nem tudjuk neki megtenni ezt a szívességet, hogy nem indulunk el. Elindulunk, és ezt a választást olyan eredménnyel fogjuk megnyerni, olyan eredményt fognk elérni, ami még a Holdról is látszik” – mondta Magyar.

Elárulta, hogy több párttal is tárgyalt már, de egyelőre egyiket sem szeretné megnevezni, azt viszont hozzátette, hogy parlamenti párttal egyáltalán nem tárgyal. „Bár nagyon sokan bejelentkeztek hozzám, telefonon is és máshonnan is, de nem szeretném őket megnevezni és kellemetlen helyzetbe hozni őket a pártjukban. Egészen meglepő nevek repkedtek, annak ellenére, hogy én bejelentettem, hogy regnáló politikusokkal nem szeretnék együtt dolgozni, hiszen pont azért várják tőlünk az emberek a reményt, mert ez egy független harmadik erő lesz, ami nem a levitézlett ellenzéki politikusokból fog állni” – mondta.

A budapesti főpolgármester-választással kapcsolatban megjegyezte, szeretné látni, hogy Szentkirályi Alexandra melyik napon fog visszalépni Vitézy Dávid javára.

„Vitézy Dávidnak nagyon szoros kapcsolatai vannak a Fidesszel, mind családi, mind szakmai okokból, hiszen államtitkára is volt ennek a kormánynak” – mondta róla Magyar. Arra a kérdésre, hogy Vitézy hozzá hasonlóan nem lehet-e egy „megtért fideszes”, azt mondta, hogy más nevében inkább nem szeretne nyilatkozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!