Magyar Péter nem szeretne EP-képviselő lenni, 2026-ig Magyarországon dolgozna

2024. április 3. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

„Nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek” – mondta Blikknek adott interjújában Magyar Péter, aki március 15-én pártja megalapításának bejelentése mellett azt is közölte, hogy a júniusi EP- és önkormányzati választáson már el is indulnának.

  • Szerinte az „a hatalom hazugsága”, hogy „csak Budapesten lázad az elit”. „Több évtized után megmozdult az ország, buszsofőrtől az agysebészig jelzik támogatásukat” – mondta. Mozgalmát, a Talpra, magyarokat ernyőszervezetként szeretnék létrehozni: ide tartozna leendő pártjuk és egyesületük. Magyar szerint így azok is csatlakozni tudnának, akiknek a nyílt kiállás kockázatot hordoz a „kiskirályok” előtt.
  • Megismételte, hogy az európai parlamenti választásra már nem lesz lehetőségük saját jelölőszervezetet állítani, ezért már bejegyzett partnerpártot keresnek. Szerinte van párt, amivel már közel járnak a megegyezéshez, de csak olyanokkal tárgyalnak, akiknek „nem volt részük a rendszerváltás után az ország lezüllesztésében”.
  • Elmondta, hogy azt tartaná logikusnak, hogy ő vezesse majd a Talpra, magyarok által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártjuk és a partnerpártjuk dönt közösen. „Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat” – fogalmazott.
  • Az önkormányzati választáson más lehetőségeik lesznek. Magyar szerint távol szeretnének maradni az „ellenzéki pártpolitika mocsarától”, így egyelőre nem kívánják véleményezni, hol milyen kihívója lehet a Fidesznek. Az a céljuk, hogy „lelkes és hiteles civileket befogadjon a mozgalmuk, illetve képviselő- vagy polgármesterjelöltté is tegyék őket”.

Magyar a lapnak arról is beszélt, hogy a mai napig segítik információkkal régi kormánypárti kapcsolatai, akik támogatják az ügyét. Azt állítja, hogy több olyan közvélemény-kutatást is eljuttattak hozzá forrásai, ami a kormányzat számára készült a friss hazai politikai erőviszonyokról. Azonban még mindig kis „garázscégként” dolgoznak, szűk csapattal, így nagyobb közvélemény-kutatásokra nincs pénzük, de nem is itt szeretnének eredményt elérni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!