A Fidesz kommunikációs igazgatója is Magyar Péter állítólagos erőszakosságáról posztolt

2024. március 26. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sorra érkeznek a reakciók fideszes politikusoktól Magyar Péter kedden nyilvánosságra hozott hangfelvételére. Magyar Péter exfelesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter azzal vádolta Magyart, hogy egy alkalommal szidalmazta őt és könyveket vágott a hátához. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt írta, hogy kipukkadt a lufi, majd Márki-Zay Péterhez hasonlította Magyar Pétert, annyi különbséggel, hogy szerinte az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje nem verte a feleségét. Az alig pár perces felvételen egyébként Varga Judit arról beszél, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl–Völner-iratokból.

Megszólalt az ügyben a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István is. Hollik is Magyar Péter állítólagos erőszakosságát emlegette fel posztjában. „Magyar Péter a baloldal hőseként ment be az ügyészségre, és úgy jön ki, mint egy erőszakoskodó őrült. Ilyenek ezek a baloldali hősök...” – írta Facebook-oldalán.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője csupa kisebtűvel írta Magyar Péter nevét a legújabb Facebook-bejegyzésében. „magyar péter.
Így, csupa kisbetűvel. #mondjnemetazerőszakra” – írta Nacsa.

Magyar Péter nem sokkal azelőtt hozta nyilvánosságra a bizonyítéknak szánt hangfelvételt, hogy kedd reggel 9 óra körül belépett az ügyészség épületébe. Korábban azt állította, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl–Völner-ügyben. A nyomozati anyag Telexhez eljutott verziójában valóban akadnak nehezen magyarázható lyukak.

A másik erős állítása pedig az volt, hogy a kormány már jóval a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pál igazságügyiminiszter-helyettest. Erről a Telexhez is eljutottak információk. Magyar Péter azt is állította, hogy Schadl Rogán Antal embere volt.

Varga Judit és Magyar Péter házassága, illetve válása nem először vált a közbeszéd tárgyává. Nemrég a Hvg.hu mutatta be a veszekedésükről szóló rendőrségi jelentést, amire Magyar Péter még a cikk megjelenése előtt kiírta, hogy tudott a jelentésről, és feljelentést tett a kiszivárgása miatt. Varga Judit minderre azzal reagált, hogy Facebook-oldalán megosztott egy kapcsolati erőszakról szóló kisfilmet, amihez azt írta:„Mindig van kiút.” Később a 444-nek küldött válaszában arról írt, hogy a Magyar Péterrel való házassága „annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!