Varga Judit: Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a nyilvánosság elé kelljen állnom

2024. március 22. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Judit volt igazságügyi miniszter először reagált sajtómegkeresésre azóta, hogy a kegyelmi ügy miatt lemondott, és korábbi férje, Magyar Péter arról írt, hogy egy 2020. decemberi veszekedés miatt családon belüli erőszakkal fogják megvádolni.

Varga Judit a 444 megkeresésére reagált, amelyben azt írja, nem akar nyilatkozni,

„mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni”.

Varga még hozzátette: „Korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom.”

Magyar Péter azonnal reagált Facebookján. Szerinte Varga Judit nyilatkozatát „Rogán Antal mondta tollba”.

Varga azután reagált a 444 megkeresésére, hogy a Hvg.hu beszámolt a Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről szóló rendőrségi jelentésről, amit Dezső András, a lap oknyomozó újságírója néhány hete kapott meg. Magyar már a Hvg.hu cikkének megjelenése előtt arról írt, hogy létezik egy jelentés, és a rendőrség a feljelentése miatt belső vizsgálatot indított.

Varga Judit Magyar posztjára csak röviden reagált múlt vasárnap a Facebookon. A volt igazságügyi miniszter az Ökumenikus Segélyszervezet kapcsolati erőszakról szóló, két évvel ezelőtti kisfilmjét osztotta meg. „Mindig van kiút” – ezt írta akkor a videó elé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!