„Magyar bosszút akar állni” – Kocsis Máté és a kormányzati tájékoztatás is reagált Magyar Péter állításaira

2024. március 20. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Atv.hu-nak, reagálva arra, hogy Magyar Péter szerint Rogán Antalék manipulálták a Völner–Schadl-ügy ügyészségi iratait, és erre bizonyítékai is vannak. „A történtekért a kormányt és annak egyes tagjait okolja, ezért vádaskodik, de amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása” – mondta Kocsis Máté.

Megkeresésünkre szinte szó szerint ugyanígy reagált a Kormányzati tájékoztatási központ is, hozzátéve, hogy szerintük Magyar állításai alaptalanok, „minden, amit mond, üres szóbeszéd”. „A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már az Országgyűlésben Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha” – tette hozzá a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Az rtl.hu megkereste Schadl Györgyöt is, hogy reagáljon Magyar állításaira, ő annyit mondott, hogy „egy számomra ismeretlen személy ámokfutásával kapcsolatban nincs mondanivalóm”.

Magyar Pétert szerdán négy órán keresztül hallgatták meg tanúként. Az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Magyar azt mondta: két Facebook-posztja miatt hallgatták meg, ezek közül az egyikben arra utalt, hogy a kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, mi zajlik a Völner–Schadl-ügyben, és hogy Völner Pál is érintett. Magyar azt mondta, több kormánytag tudott arról, hogy megfigyelések zajlanak a végrehajtói kar volt vezetőjével és a volt államtitkárral kapcsolatban, de nem nevezte meg őket.

Magyart március 26-án 9 órakor ismét kihallgatják, az ügyészség hivatalos tájékoztatása szerint azért, hogy be tudja mutatni azokat a bizonyítékokat, amelyeknek állítása szerint a birtokában van.

Magyar kedden posztolt arról, hogy a kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, hogy mi zajlik a végrehajtói karnál, és hogy Völner Pál érintett az ügyben. „Völner Pál már fél éve tudott arról, hogy titkos megfigyelés folyik, és a kormányt figyelmeztette erre” – mondta, hozzátéve, hogy információi részben volt feleségétől, Varga Judit akkori igazságügyi minisztertől, részben Gulyás Gergelytől származnak. Magyar elmondása szerint tavaly decemberben beszélt utoljára Gulyással, Varga Judittal pedig a közös gyerekeik kapcsán szokott.

Magyar Péter először a Partizánnak adott interjút közvetlenül a kegyelmi ügy kirobbanása után, mert felháborította, ahogy a jobboldali sajtó – szerinte Rogán Antal vezetésével – bánt a köztársasági elnökkel. Kijelentései alapján több nyomozás is indult.

A cikket a megjelenés után kiegészítettük a Kormányzati Tájékoztatási Központ reakciójával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!