Magyar Péter a Völner–Schadl-ügyről: Bizonyítani tudom, hogy a kormány fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, hogy mi zajlik

2024. március 19. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Azt érdemes megvizsgálni, hogy ez kinek az érdeke és miért történik ez most, pár nappal a március 15-i zászlóbontás után – mondta kedden reggel az ATV-ben Magyar Péter arról, hogy nyilvánosságra kerültek egy korábbi családi veszekedésükről szóló rendőrségi jelentés részletei.

Magyar az ATV Start vendége volt kedd reggel, a műsorban ragaszkodott ahhoz, hogy soha nem volt tettlegesség közte és volt felesége, Varga Judit között, „szimpla családi veszekedés volt”, amit a rendőrségi feljegyzés kiszínezett. Szerinte a rendőrség azért „az ellenzéki, vagy függetlennek mondott” Hvg újságírójának szivárogtatta ki a feljegyzést, mert ha a „rogáni propaganda bármelyik médiuma hozza le, akkor sokkal hiteltelenebb lett volna”.

„Mindenki azt a kérdést tegye fel, hogy kinek az érdeke, hogy most itt reggel erről beszéljünk, és ne arról, hogy Rogán Antal milyen bűncselekményeket követett el, és ne arról, hogy ezekről a bűncselekményekről a kormánynak tudomása volt”.

„Biztosan volt a házasságunkban olyan, hogy verbálisan nagyon erőseket mondtunk egymásnak, ezért utólag is elnézést kérek” – mondta. Hangsúlyozta, a házasságuk két évvel később békésen ért véget. Szerinte a 18 év, amit együtt töltöttek, „sokszor viharos, impulzív, sokszor szeretetteljes” volt.

A Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről szóló rendőrségi jelentés 2020 végén készült, Dezső András, a Hvg oknyomozó újságírója 2024. március 11-én kapta meg, a nyilvánosság pedig március 17-én hallott róla először – amikor Magyar a Hvg esetleges cikke előtt posztolt róla. Magyar vasárnap írt arról, hogy létezik egy jelentés, és a rendőrség a feljelentése miatt belső vizsgálatot indított. A lap végül csak hétfőn közölt részleteket a jelentésből, erről itt írtunk bővebben.

Magyar vasárnap azt írta, azt fogják állítani róla, hogy megverte a feleségét, ilyen azonban nem szerepelt a rendőrségi feljegyzésben, és a Hvg cikke sem állítja. Dezső egyébként a dokumentum kapcsán többször is beszélt Magyarral, aki végül letiltotta, hogy idézzék, majd propagandistának nevezte az újságírót.

Az ATV erre vonatkozó kérdésére Magyar azt válaszolja,

„ettől függetlenül ez az egésznek az optikája és a kinézete”.

Magyar szerint a Hvg cikke tele van olyan hamis állításokat, amelyeket Dezső „mindenféle forráskritika nélkül” vett át. Magyar azt is állította az ATV műsorában, hogy a Hvg nem kérdezte meg a volt feleségét az üggyel kapcsolatban. A Hvg a cikkében hangsúlyozta, hogy többször megpróbálták elérni Varga Juditot, de nem reagált a kérdéseikre. Magyar szerint a rendőrségi jelentés kiadása bűncselekmény volt, Dezső András pedig azt az egy kérdést nem tette fel, hogy miért pont most kapta kézbe.

Magyar szerint Völner fél évvel a gyanúsítások előtt figyelmeztette a kormányt

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség szerdán reggel tíz órakor hallgatja meg Magyar Pétert, de azt egyelőre ő sem tudja, hogy milyen ügyben, állítása szerint annyit közöltek vele, hogy egy korrupciós ügy kapcsán kívánják meghallgatni.

Ezzel kapcsolatban Magyar az ATV műsorában, majd a Facebook-oldalán is megerősítette, hogy ha a Völner–Schadl-ügyben hallgatják meg, azután „a kormány nem tehet mást, minthogy lemond”.

Magyar a műsorban azt mondta, azt is bizonyítani tudja, hogy a kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, hogy mi zajlik, és hogy Völner Pál érintett az ügyben. „Völner Pál már fél éve tudott arról, hogy titkos megfigyelés folyik, és a kormányt figyelmeztette erre” – mondta.

Mint mondta, az információi részben volt feleségétől, az akkori igazságügyi minisztertől, részben Gulyás Gergelytől származnak. Gulyással elmondása szerint tavaly decemberben beszélt utoljára, Varga Judittal egy hete, a gyerekek kapcsán.

A műsorban megerősítette, hogy a bizonyítékait csak azután fogja nyilvánosságra hozni, hogy a hatóságnak is átadta azokat, és ha szerdán az ügyészség nem a Völner–Schadl-ügyben fogja meghallgatni, maga fogja kezdeményezni, hogy hallgassák meg abban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!