Magyar Péter: Rogán Antal izzítsa az egyik magángépét, és mielőbb keressen olyan országot, ahonnan nincs kiadatás

2024. március 19. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a Völner–Schadl-ügyben hallgatja meg az ügyészség, a nyilvánosságot is tájékoztatja a történtekről, „ami után a kormány nem tehet mást, minthogy lemond” – ígérte friss Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

„Rogán Antalnak üzenem, hogy izzítsa az egyik magángépét, és mielőbb keressen olyan országot, ahonnan nincs kiadatás. Mert ugye, a börtön ablakába soha nem süt be a nap…”

Magyar Péter azt írja, szerdán reggel tíz órakor hallgatják meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahova elkísérik a jogi képviselői is, többek között dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter. „Ha az ügyészség holnap a Völner–Schadl- (és társai!) ügyben kíván meghallgatni, akkor elmondom a hatóságnak a rendelkezésemre álló összes információt” – írta.

Magyar hétfőn azt írta, bizonyítani tudja, hogy a Schadl-ügy lehallgatási jegyzőkönyvében Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, feleségét, Rogán Barbarát és Nagy Ádámot, Rogán kabinetfőnökét emlegette Tóniként, Barbaraként és Ádámként a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke.

„Mindennek rendelt ideje van. Eljutottunk oda, hogy a nyilvánosság ereje miatt már nem tudnak elhallgattatni. Mindent tudok és mindent tudok bizonyítani” – mondta a Telexnek arra a kérdésre, hogy miért nem tett korábban feljelentést.

A Központi Nyomozó Főügyészség március elején kiadott közleménye szerint tanúként hallgatnák meg Magyar Pétert azzal a kijelentésével kapcsolatban, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása.

2022. február elején Hadházy Ákos országgyűlési képviselő tett feljelentést a rendőrségen a Schadl György ügyének mellékszálaként emlegetett Tóni-gate-tel kapcsolatban, miután a 444 nyilvánosságra hozta annak a telefonbeszélgetésnek az összefoglalóját, amelyben a végrehajtói kar korábbi elnöke egy orvos ismerősével egyeztetett.

A lehallgatott telefonbeszélgetésben egyebek mellett szó esett valamilyen ígéretes, hosszabb távú lehetőségről is, amellyel kapcsolatban Schadl azt mondta beszélgetőpartnerének, hogy találkozott Tónival, Barbarával és Ádámmal. Bár a Schadl-ügyben indított bírósági eljárás jelenleg is zajlik, az továbbra sem derült ki, hogy kicsoda Tóni, Barbara és Ádám, noha a nyomozati iratok arra utalnak, hogy Schadlnak bizalmasabb kapcsolata lehetett Nagy Ádámmal. Ezt a részletet a nyomozás közben valamiért nem vizsgálta a rendőrség.

A Hadházy feljelentése nyomán indult nyomozás az ügyészséghez került, majd lezárták, mert a hatóságok szerint nem merült fel bűncselekmény. Polt Péter legfőbb ügyész 2023. március 29-én azt írta Hadházynak, hogy a Tóni, Barbara és Ádám néven említett személyeket emiatt nem is azonosították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!