Tanúként idézte be Magyar Pétert a Központi Nyomozó Ügyészség

2024. március 7. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

„Tegnap felhívott a Központi Nyomozó Ügyészség egyik ügyésze és jelezte, hogy meg kívánnak hallgatni (egyelőre tanúként) egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt” – írja Facebook-oldalán Magyar Péter.

Magyar szerint azért keresték telefonon, mert bár múlt hét végén postára adták számára a csütörtökre szóló idézést, nem vette át. Ezért – Magyar elmondása szerint – szerdán egy ügyész személyesen is felkereste a lakóhelyén, de akkor nem volt otthon. Ezért hívták fel végül telefonon is. Magyar szerint arra a kérdésére, hogy mire a nagy sietség, nem kapott „megnyugtató választ”.

Magyar Pétert nemrég az Integritás Hatóság is beidézte. A Telex kérdésére a hatóság azt írta: „Az Integritás Hatóság kockázatelemzési tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar közéletben és sajtóban megjelenő fejleményeket. Ezek kapcsán folytattunk megbeszélést Magyar Péterrel is. A gazdaság megtisztítása és a nemzet felemelkedése közös ügyünk, mindannyiunknak tenni kell érte.” Magyar február végén találkozott Bíró Ferenccel, az Integritás Hatóság elnökével, majd azt írta, „a jövőben az együttműködést konkrét ügyek mentén, a rendelkezésemre álló információk átadásával folytatjuk”.

Magyar Péterrel február végén a Telexen videóinterjú jelent meg, amelyet itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!