Belső vizsgálatot indított a rendőrség Magyar Péter nyilatkozata miatt

2024. március 18. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt – válaszolta a Telex kérdéseire az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Magyar hétfőn szólította fel a rendőrséget a Facebookon, hogy derítsék ki, hogy „a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést” – amiről még a hétvégén írt.

Vasárnapi bejegyzése szerint egy újságíró kereste meg azzal, hogy kapott egy „titkos, betárazott rendőri jelentést”, amiben szerinte egy szimpla családi vitát „valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”. Szerinte Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni miatta.

Azt írta, hogy nem erről volt szó, hanem arról, hogy egy vita során a volt felesége, Varga Judit közölte vele, hogy egy időre egy Magyar számára ismeretlen helyre viszi a gyerekeit, amibe ő nem akart beleegyezni. Állítása szerint az ügybe belefolytak Varga állami testőrei is. Szerinte az igazolja, hogy a jelentés tartalmának nagy része hamis, hogy ha igaz lenne, akkor „mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük”.

„Ilyet természetesen sosem tettek, hivatalos eljárás sosem indult ellenem, mivel a cél nem is ez volt, hanem hogy fogható legyek. Ahogy mindenki az a rendszerben”

– írta.

Magyar posztja után Varga Judit – lemondása óta első megnyilvánulásaként – egy kapcsolati erőszakról szóló kisfilmet osztott meg, és megjegyezte, hogy „mindig van kiút”.

Magyar erre egy újabb posztban reagált; azt írta, hogy nem tudja, mivel zsarolják Vargát, de ő továbbra sem „teregeti ki a házasságuk szennyesét”. A vasárnapi posztokról itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!