Egy későbbi időpontra újra beidézte az ügyészség Magyar Pétert, hogy bevihesse az ígért bizonyítékokat

2024. március 20. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalos tájékoztatást adott ki szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a szerda délelőttre beidézett, négy órán át tanúskodó Magyar Péter ügyében, melyben azt írja, egy későbbi időpontra újra megidézte Magyart tanúként, hogy be tudja mutatni azokat bizonyítékokat, amelyeknek állítólag birtokában van, és amelyek alátámaszthatják a Völner–Schadl-ügyben tett állításait.

Az ügyészség közleményében azt írta, Magyart azután idézték be, hogy a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása, majd ennek nyomán, több feljelentés után nyomozás indult az ügyben, melynek keretében Magyart is tanúként hallgatták ki. Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, Magyar azt állította, hangfelvételekkel tudja bizonyítani, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba, ám ezt bizonyítékokkal nem tudta alátámasztani.

Ahogy a meghallgatás előtt írtuk, Magyar a meghallgatás előtt nem tudta megmondani, hogy pontosan milyen ügyben idézték be tanúként, amit az ügyészségi közlemény is alátámasztott. Azt is rögzítik, hogy Magyar állítása szerint rendelkezik bizonyítékokkal, ezért az ügyészség egy későbbi időpontra újra megidézte őt tanúként azzal, hogy a bizonyítékokat vigye magával. Mint írták, ezek birtokában lehet majd értékelni a dr. Magyar Péter által elmondottakat.

Az ügyészség emellett közvetlenül is reagált Magyar több állítására.

Egyrészt azt írta, hogy képtelen állításnak tartja, hogy a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg. Az ügyészség álláspontja szerint az eljárásban mindenki vádlottként szerepel, akivel szemben bizonyítani lehetett bűncselekmény elkövetését, az iratok kezelése során pedig a törvényeknek megfelelően jártak el. Az ügyészség azt a feltételezést is visszautasítja, amely szerint bármelyik ügyész figyelmeztetett volna bárkit az eljárásról. Magyar a meghallgatás után sajtótájékoztatót tartott, erről itt számoltunk be részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!