Garázdaság miatt indult eljárás Bede Zsolt ellen, aki letépte a momentumos Bedő Dávid kokárdáját

2024. március 16. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

„A rendőrök összesen 42 embert igazoltattak, és két esetben tettek feljelentést rendzavarás szabálysértés miatt” – válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya arra a kérdésünkre, hogy hány esetben intézkedtek a rendőrök a március 15-i rendezvényeken Budapesten.

Négy nagyobb esemény volt a fővárosban a nemzeti ünnepen: délelőtt Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott beszédet, délután a Kutyapárt elfoglalta a Szabadság hidat, Magyar Péter az Andrássy úton jelentette be új politikai közösségét, Karácsony Gergely és civil szervezetek pedig a Szabad sajtó útján tüntettek.

A BRFK ezenkívül „egy médiában megjelent felvétel alapján hivatalból indított eljárást garázdaság vétség gyanúja miatt egy belvárosi szórakozóhelyen a nemzeti ünneppel összefüggésben tartott rendezvényen történtek miatt”. Bár a válaszban nem nevezte meg a rendőrség, de Bede Zsoltról, a fideszes Vadhajtások portál propagandistájáról van szó, aki a belvárosi Polgári Mulatóban letépte Bedő Dávid momentumos országgyűlési képviselő kokárdáját, és le is köpte a frakcióvezetőt.

Bedő Dávid és párttársa, Orosz Anna azért ment el a kormánypárti újságírók „lelki békemenet” néven hirdetett rendezvényére, hogy kérdéseket tegyenek fel a hatalom mellett állóknak. Egy Ki a valódi felelős? feliratú pólót akartak átadni Bayer Zsoltnak. Bede Zsolt azonban az útjukat állta, kitépte a kezükből a pólót, majd pedig letépte Bedő kokárdáját, és le is köpte őt. A Momentum politikusa erről videót is készített. A felvételen az látszik, hogy Bede trágár szavak kíséretében szólította fel a távozásra Bedőt, és le is hazaárulózta a képviselőt. „Minek neked ez? Te svéd vagy!” – mondta Bede.

A rendőrség a Telexnek azt írta: gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!