Eltűnt a Pesti Srácok oldaláról a helyreigazítás, ami miatt felmondott az oldal egyik munkatársa

2024. március 12. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alig írtuk meg, hogy egy Osváth Zsoltot érintő helyreigazítás miatt felmondott a Pesti Srácok egyik munkatársa, Ábrahám Róbert, több változás is történt:

  1. A Pesti Srácok leszedte oldaláról a helyreigazítást, klasszikus 404-es hibakódot dob fel a site. (Frissítés: Mint megtudtuk, Osváth azt kérte, hogy 24 óráig legyen a címlapon a helyreigazítás, ezt a Pesti Srácok teljesítette, ezután szedték csak le az írást. A kifogásolt cikk a kérésnek megfelelően azonban azzal kezdődik.)
  2. Ábrahám Róbert Facebook-oldalán nem leltük nyomát előző cikkünk írásakor a felmondásnak (a Mandiner ezt vette át), de az közben ismét megjelent.

Ábrahám így fogalmazott a felmondásában:

„A mai nappal benyújtottam a felmondásomat a Pesti Srácok szerkesztőségéhez, ahol 2020 óta dolgoztam, előbb a Pesti TV műsorvezetőjeként, majd a tv megszűnése után a PsTV podcast csatornáján, és mellette heti egyszer a pestisracok.hu felületén is mint publicista.”

Ábrahám az este folyamán úgy döntött, mégse mond fel, erről a részleteket itt olvashatja.

A felmondásra azután került sor, hogy Ábrahám szerint a Pesti Srácok helyreigazítást tett közzé Osváth Zsolttal kapcsolatban, miszerint „valótlanul híresztelték róla, hogy (még leírni is undorodom) 30 évesen viszonya volt egy 16 éves fiúval”. Azért is áll értetlenül a helyreigazítás előtt, mert a hírt először a szerinte kormánykritikus – a Mi Hazánkhoz kötődő – Magyar Jelen hozta le, „majd csak ezután vette át a fél magyar sajtó” (ami a kormánypárti médiumokat jelenti zömmel).

Frissítés: Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője végül meggyőzte Ábrahámot, hogy ne mondjon fel. „A délután folyamán többször is beszéltünk Huth Gergely főszerkesztővel, aki részletes közleményt adott ki az ügyben a Média1 részére, megerősítve, mindazt, amit most én is elmondtam, és egyúttal arra kért, hogy vonjam vissza a felmondásomat. Ezen kérésének teszek most eleget, és egyben értékelem és köszönöm a korrekt kiállását” – írta Ábrahárm a Facebookon.

A kegyelmi botrány ügyében létrehozott gyermekvédelmi influenszertüntetést is szervező Osváthról hétfőn írtunk legutóbb, egy korábbi Mónika show-s megjelenése miatt. Cikkünkben az Ábrahám által idézett történet is előkerül, amiben Osváth egy pedofilügyről beszél. A youtuber azonban a Telexnek elmondta, a kérdéses 2020-as videóban nem egy pedofil affér beismeréséről van szó, hanem pont arról, hogy valaki rávett egy 17 éves fiút, hogy „csőbe húzza”, és pedofilgyanúba keverje őt.

Ábrahám a Facebookra kitett posztjában semmi konkrétumot nem ír le az Osváth-tal szemben megfogalmazott vádakról, inkább arról elmélkedik, hogy az Osváth-ot korábban bemártó transznemű személyt most nem vette védelmébe a nem kormányoldali média, illetve hogy milyen jó a gyermekvédelmi törvény. Kiderült, a Mandiner által szemlézett első posztját maga a szerző törölte. Érvei:

„…bejelentésem után egy rövid időre töröltem az előző posztot, ugyanezen tartalommal, mert amíg a megbeszélésem tartott a főszerkesztővel, addig így volt korrekt. A korábban elmondottakon ez azonban semmit sem változtat. Csak személyes véráldozattal lehet a ügy komolyságát helyreállítani.”

Kérdéseinkkel keressük a Pesti Srácokat, sőt az érintett Osváth Zsoltot is.

Osváth telefonon nem kívánta kommentálni Ábrahám felmondását a Telexnek, mondván, „a dolgozóikkal kapcsolatban hozott döntésekkel” nem akar foglalkozni. Szerinte nagyobb gond, hogy „olyan hírt közölt tényként az újság, aminek egyáltalán nem jártak utána, egyáltalán nem volt alapja”. Így szerinte a helyreigazítás volt a lap első korrekt lépése az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!