Osváth Zsoltról közölt helyreigazítás miatt felmondott a Pesti Srácok munkatársa, aztán meggondolta magát

2024. március 12. – 15:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy helyreigazítás miatt úgy döntött az eddig a kormányközeli Pesti Srácokat erősítő Ábrahám Róbert, hogy felmond munkahelyén, sőt ezt egy kvázi nyílt levélben közli is az olvasókkal. A Facebookon közölt írás (aminek ott jelenleg nincs nyoma) a Mandineren jelent meg, és így indít:

„A mai nappal benyújtottam a felmondásomat a Pesti Srácok szerkesztőségéhez, ahol 2020 óta dolgoztam, előbb a Pesti TV műsorvezetőjeként, majd a tv megszűnése után a PsTV podcast csatornáján, és mellette heti egyszer a pestisracok.hu felületén is, mint publicista.”

Erre azután került sor, hogy Ábrahám szerint a Pesti Srácok helyreigazítást tett közzé Osváth Zsolttal kapcsolatban, miszerint „valótlanul híresztelték róla, hogy (még leírni is undorodom) 30 évesen viszonya volt egy 16 éves fiúval”. Azért is áll értetlenül a helyreigazítás előtt, mert a hírt először a szerinte kormánykritikus – a Mi Hazánkhoz kötődő – Magyar Jelen hozta le, „majd csak ezután vette át a fél magyar sajtó” (ami a kormánypárti médiumokat jelenti zömmel).

Közben kiderült, Ábrahám mégsem mond fel, ennek részleteiről itt olvashat.

A kegyelmi botrány ügyében létrehozott gyermekvédelmi influenszertüntetést is szervező Osvát-ról hétfőn írtunk legutóbb, egy korábbi Mónika-show-s megjelenése miatt. Cikkünkben az Ábrahám által idézett történet is előkerül, amiben Osváth egy pedofilügyről beszél. A youtuber azonban a Telexnek elmondta, a kérdéses 2020-as videóban nem egy pedofil affér beismeréséről van szó, hanem pont arról, hogy valaki rávett egy 17 éves fiút, hogy „csőbe húzza”, és pedofilgyanúba keverje őt.

A youtuber elmondta, hogy a fiúval később személyesen beszélt, és egykori beszélgetőpartnere utólag bocsánatot is kért tőle. Egyébként az ügy fabrikált jellegét Osváth 2020-as beszélgetőpartnere, Ábrahám Róbert újságíró is elismerte. Osváth elmondta, tudja, hogy „majd valamikor leírják a lap aljára, hogy hú, valótlanul állítottuk, hogy Osváth Zsolt pedofil”, de szerinte ha egy nála gyengébb ember ellen indult volna ez a lejáratókampány, az nem biztos, hogy sokat segített volna.

Ábrahám Róbert onnan lehet még ismerős olvasóinknak, hogy az orosz–ukrán háború első évfordulóján, 2023 februárjában békepárti tüntetést szervezett, amin jelen volt Gődény György, Dopeman és Jeszenszky Zsolt is. Ábrahám akkor a Telexnek azzal indokolta a demonstrációt, hogy ez egy olyan helyzet, amikor nincs jó megoldás, de ha nem viselné szívén az ukránok sorsát, akkor nem is foglalkozna ezzel az üggyel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!