Mi történt a 14 éves Osváth Zsolttal, miután szerepelt a Mónika show-ban?

2024. március 11. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

Osváth Zsolt a legújabb videójában elmondta, hogyan született az a Mónika show-epizód, amiben 14 évesen szerepelt. Az epizódot, illetve annak a részletét rengetegen nézték meg az elmúlt héten, ha nem látta, akkor röviden arról szól, hogy a 14 éves, intézeti fiú behívja a Mónika show-ba az apját, hogy bevallja neki, hogy cigizik, és egyszer már kipróbálta a füves cigit is.

A műsornak fontos része volt annak a szálnak a felderítése is, hogy Osváthot miért nem veszi magához az apja az intézetből, a részlet végén pedig Erdélyi Mónika műsorvezető is elmondja az apának, hogy az lenne a helyes dolog, ha kivenné a fiát az intézetből, és nála nevelkedne. De a teljes részletet meg tudják nézni:

Az azóta youtuber-influenszer-vendéglátótulaj Osváth elmondta a legújabb videójában, hogy ugyan nem tudja, hogy mi a célja annak, hogy újra előkerült a sok évvel ezelőtti Mónika show-s szereplése, de ha már úgyis mindenki erről beszél, akkor mesél a videó hátteréről és következményéről is.

A videóból kiderül, hogy a hangzatos „KAMU volt a MÓNIKA SHOW felvétel?! – Itt az igazság az előkerült adásról!” cím ellenére minden igaz volt a videóból. 14 éves korában az intézetben élő Osváth úgy érezte, hogy a Mónika show-nak van egy problémamegoldó szerepe, van ereje, és azt remélte, hogy ha apja „ország-világ előtt” megígéri, hogy kiveszi az intézetből, akkor az igaz lesz. Ezért az akkori gyámját megkérte, hogy hadd szerepeljen a műsorban, ő pedig végül megengedte ezt a 14 éves gyereknek.

Osváth elmondta, hogy mindig is nagyon érdekelte ez a világ, és ahogy körbevitték a stúdióban, ott lett szerelmes a tévézésbe. Elmondása szerint a vendégként meghívott apja nem tudta, hogy a saját fia várja majd a műsorban, ez meglepetés volt neki, és a műsorban „nem volt semmi kamu”, kivétel a szereplők alá kiírt feliratok – de ezt később ők is sokszor így csinálták, amikor szerkesztőként dolgozott az Anikó show-ban.

A videó után az apja ugyan elgondolkozott, hogy kivegye – állítása szerint elsősorban a szocpolos lehetőségek miatt –, de végül nem vette ki, és Osváth intézetben nőtt fel 18 éves koráig. Ettől függetlenül később eldöntötte, hogy neki igenis lesz egy apja, és felnőttként kialakult köztük egy jó kapcsolat, dolgoztak is együtt, és noha tisztában van apja és anyja hibáival, mindkettőjüket szereti. A Mónika show pedig azért is jó tapasztalat volt szerinte, mert a műsor nélkül sehol nem lenne, mivel azután jött rá, hogy csak magára számíthat.

Osváth a videója elején érinti a legutóbbi lejáratókampányt is: az elmúlt napokban rengeteg kormánypárti lap vádolta Osváth Zsoltot pedofíliával egy 2020-as eset miatt. Osváthot nem sokkal azután vették elő, hogy fontos szerepet játszott a kegyelmi botrány kirobbanása után tartott civil tüntetés megszervezésében, és maga is felszólalt a rendezvényen. De ahogy a hivatkozott videóban szerepel, és ahogy azt Osváth a Telexnek nyilatkozva is hangsúlyozta, a kérdéses 2020-as videóban nem egy pedofil affér beismeréséről van szó, hanem pont arról, hogy valaki rávett egy 17 éves fiút, hogy „csőbe húzza”, és pedofilgyanúba keverje őt.

A youtuber elmondta, hogy a fiúval később személyesen beszélt, és egykori beszélgetőpartnere utólag bocsánatot is kért tőle. Egyébként az ügy fabrikált jellegét Osváth 2020-as beszélgetőpartnere, Ábrahám Róbert Pesti TV-s újságíró is elismerte.

Osváth a legújabb videójában nem mondja ki a konkrét vádat, de úgy érezte, hogy a „teljes arzenált” bevetette a kormánymédia, és szerinte sokkal rosszabb következményei lehettek volna ennek a lejáratókampánynak: például elfordulnak a szponzorok, elfordul tőle a férje, felgyújtják az éttermét vagy vonat alá fekszik. Ha ez történt volna, teszi fel a kérdést, „ki lesz a felelős? A Bors? A Magyar Nemzet? Vagy maga Rogán Antal?”.

Tudja, hogy „majd valamikor leírják a lap aljára, hogy hú, valótlanul állítottuk, hogy Osváth Zsolt pedofil”, de szerinte ha egy nála gyengébb ember ellen indult volna ez a lejáratókampány, az nem biztos, hogy sokat segített volna. Felveti azt is, hogy még jöhetnek újabb lejáratások, például a DNS-ét megtalálják egy hullán, vagy arról fognak írni, hogy terroristacselekményekre készült, de „nem fogja annyiban hagyni”, amit vele tettek, és érvényesíteni fogja az igazát. Saját bevallása szerint nehéz napokon van túl, de nagyon sokan támogatták, úgyhogy harcolni fog az igazáért: őt megedzette az élet, és „egy utcagyerek nem felejt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!