Huth Gergely marasztalta, mégse mond fel a Pesti Srácok újságírója

2024. március 12. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden fordulatokkal tarkított eseménysor játszódott le a Pesti Srácok környékén, miután munkatársuk, Ábrahám Róbert arról írt a Facebookon, beadta felmondását egy helyreigazítás miatt. A helyreigazítás eltűnt – eleve csak 24 óráig kellett kinn lennie önállóan –, sőt egy időre Ábrahám posztja is, aki utána visszatette azt. A legfrissebb hír az ügyben, hogy Ábrahámot sikerült meggyőzni, ne mondjon fel.

Arról ír a Facebook-oldalán, hogy Osváth két külön kijelentését összemosták, „és az átlag olvasó okkal hiheti azt, hogy az én állításaim kérdőjeleződtek meg. Ezért is döntöttem a felmondás mellett, jelezvén, hogy az ügy nagyon is komoly.” Többször is beszélt erről Huth Gergely főszerkesztővel, aki arra kérte, vonja vissza a felmondását. Ábrahám így zárta mondandóját:

„Ezen kérésének teszek most eleget, és egyben értékelem és köszönöm a korrekt kiállását.”

Még Ábrahám mostani bejelentése előtt megkerestük a Pesti Srácok főszerkesztőjét, Huth Gergelyt is, aki azt írta a Telex kérdésére, Ábrahám hivatalosan nem mondott fel, bár szándékában állt. „Reményeim szerint sikerült tisztáznunk a helyzetet” – tette hozzá. Ábrahám a Facebookon véráldozatról írt az ügy komolysága érdekében, Huth erre a következőt kommentálta:

„Nincs oka ezt érezni, bár megértem, hogy kollégámat érzékenyen érinti a téma, hiszen bátor és alapos munkát végzett annak felderítésére, hogy valójában kik jelentenek veszélyt a gyermekekre, kiskorúakra. Őt idézve: »nézzük meg azt is, kik vannak a színpadon, mert lehet, hogy ott is szörnyek vannak!«”

A főszerkesztő szerint továbbviszik Osváth ügyét, jogászuk tanácsára ugyanis csak egy március 3-i cikket helyesbítettek, mivel „kétséges, hogy ez utóbbi témában sikerrel folytatható le egy bizonyítási eljárás a bíróság színe előtt”. Huth szerint Ábrahám „állításainak hitelessége ugyanakkor vitán felüli”, hisz Osváth négy éve magának Ábrahámnak vallotta be „a gyermekpornográfia bűntettének megvalósulását felvető cselekményeket”.

Az ügy háttere

A kegyelmi botrány ügyében létrehozott gyermekvédelmi influenszertüntetést is szervező Osvát-ról hétfőn írtunk legutóbb, egy korábbi Mónika-show-s megjelenése miatt. Cikkünkben az Ábrahám által idézett történet is előkerül, amiben Osváth egy pedofilügyről beszél. A youtuber azonban a Telexnek elmondta, a kérdéses 2020-as videóban nem egy pedofil affér beismeréséről van szó, hanem pont arról, hogy valaki rávett egy 17 éves fiút, hogy „csőbe húzza”, és pedofilgyanúba keverje őt.

A youtuber elmondta, hogy a fiúval később személyesen beszélt, és egykori beszélgetőpartnere utólag bocsánatot is kért tőle. Egyébként az ügy fabrikált jellegét Osváth 2020-as beszélgetőpartnere, Ábrahám Róbert újságíró is elismerte. Osváth elmondta, tudja, hogy „majd valamikor leírják a lap aljára, hogy hú, valótlanul állítottuk, hogy Osváth Zsolt pedofil”, de szerinte ha egy nála gyengébb ember ellen indult volna ez a lejáratókampány, az nem biztos, hogy sokat segített volna.

Ábrahám Róbert onnan lehet még ismerős olvasóinknak, hogy az orosz–ukrán háború első évfordulóján, 2023 februárjában békepárti tüntetést szervezett, amin jelen volt Gődény György, Dopeman és Jeszenszky Zsolt is. Ábrahám akkor a Telexnek azzal indokolta a demonstrációt, hogy ez egy olyan helyzet, amikor nincs jó megoldás, de ha nem viselné szívén az ukránok sorsát, akkor nem is foglalkozna ezzel az üggyel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!