Orbán meghívta a korábbi államfőket Sulyok Tamás beiktatási vacsorájára, elment rá Novák is

2024. március 7. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

„A magyar kormány állami vacsorát adott az új köztársasági elnök tiszteletére. Minden állami vezető meghívást kapott, jelen voltak a korábbi köztársasági elnökök is” – válaszolta Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke a 444 azon kérdésére, hogy miért volt ott Novák Katalin Sulyok Tamás beiktatási vacsoráján.

A 24.hu írta meg csütörtökön, hogy kormánytagok és vezető fideszes meghívottak mellett Novák Katalin volt köztársasági elnök is részt vett Sulyok Tamás beiktatási vacsoráján.

Novák Katalin február 10-én mondott le, miután kiderült, hogy tavaly áprilisban a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, K. Endrét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. Az ügybe belebukott a köztársasági elnök, a kegyelmet ellenjegyző korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit, valamint lemondott Balog Zoltán a református egyház zsinati elnökségéről, püspöki címét azonban megtartotta. A kegyelmi ügyről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!