„Isten? Haza? Pedofília!” címmel indít plakátkampányt a DK

2024. március 2. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszerre két országos plakátkampányt indított március 1-jétől a Demokratikus Koalíció, az egyikről Gyurcsány Ferenc, a másikról Dobrev Klára posztolt a Facebookon, mindkettő pedofilügyre reagál – közölte a DK. Az ellenzéki párt a plakátkampánnyal arra akarja felhívni a figyelmet, hogy szerintük a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának pedofilbotrányának felelőse Orbán Viktor.

„Mától az egész országban óriásplakátokon mutatjuk meg a Fidesz valódi arcát!” – írta posztjában Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, és a bejegyzéshez egy olyan fotót posztolt, amin Orbán Viktor látható egy óriásplakáton, mellette pedig az alábbi felirat látható:

„Isten? Haza? Pedofília!”

Dobrev Klára posztjában a DK EP-képviselőinek plakátja látható, azzal a felirattal, hogy „Pedofilmentegető helyett európai gyermekvédelmet!”. A két külön kampány párhuzamosan fut március 31-ig, a kétféle plakátból együtt összesen 800 óriásplakátot tettek ki Budapesten és vidéken is.

Novák Katalin tavaly áprilisban a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, K. Endrét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. Az ügybe belebukott a köztársasági elnök, a kegyelmet ellenjegyző korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit, valamint lemondott Balog Zoltán a református egyház zsinati elnökségéről, püspöki címét azonban megtartotta.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy K. Endre miért is kaphatott kegyelmet, hiába kérdeztük erről egy videóban pár napja személyesen Orbán Viktort is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!