Felháborítónak tartja a kormánybarát médiaszövetség, ami a Pesti Srácok stábjával történt a tüntetésen

2024. február 18. – 09:51

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánybarát lapok munkatársait tömörítő Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy a péntek esti tüntetésen munkájukat végző újságírókat ért támadás – írja a Magyar Nemzet. A szervezet közleménye szerint a véleménynyilvánítás szabadsága nem párosulhat erőszakkal, és nem sértheti a sajtószabadságot.

Az MNMSZ ezzel arra az esetre reagált, amikor a tüntetés hivatalos programja után pár százan a közeli Fidesz székházhoz vonultak, majd körbevették és szidalmazták az onnan tudósító Pesti Srácok stábját. A Blikk videóján az látszik, hogy a Pesti Srácok tudosítója a közeli rendőröket kérte meg, hogy vezessék el a helyszínről.

A szervezet közleménye szerint a Pesti Srácok stábját lökdösték és megrugdosták, de ez a Blikk videóján nem látszik. A Pesti Srácok beszámolója szerint azonban az operatőrüket kétszer hasba vágták, és dobálták is őket.

Az MNMSZ szerint nem hallgattak akkor, amikor túlterheléses támadás érte a Telex és a 444 oldalait, és kiálltak az ATV-csoport megfenyegetett munkatársai mellett. „Tiltakozásunknak adunk hangot most is, felszólítva egyben a baloldali médiumokat és újságíró-szervezetüket, a MÚOSZ-t, hogy álljanak ki a támadást elszenvedett kollégák mellett” – áll a közleményben.

Ezzel a propagandasajtó tovább folytatja azt a narratívát, hogy erőszakba torkollt az erőszakellenesnek meghirdetett influenszertüntetés. Őrjöngő hordáról és lincshangulatról ír az Origo, amely a „szélsőbaloldaliak újságírókra támadtak” szófordulattal írta le azt, hogy a rendőrök terelték ki a Pesti Srácok a tüntetők és a rendőrsorfal között ragadt két munkatársát. Maga a Pesti Srácok „Őrjöngő hordák járják a fővárost a tüntetés után” felütéssel számolt be a történtekről (az Origo is innen vette az őrjöngő hordák kifejezést), a tüntetésről magáról viszont meglehetősen hosszan, több idézettel tudósítottak.

Az ügyben felszólaló Magyar Nemzeti Médiaszövetséget 2018-ban hozták létre azzal a céllal, hogy érvényesítse a nemzeti érdeket és a polgári értékrendet a médiában. A szervezet elnökségét a kormánypárti Magyar Nemzet főszerkesztője, Toót-Holló Tamás vezeti, az elnökség tagja még Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!