A Magyar Nemzet megkérdezte a saját főszerkesztőjének a szervezetét, hogy be szabad-e engedni a sajtót a kórházakba

2021. április 6. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen parádés megoldást választott arra a Magyar Nemzet, hogy a lehető leghitelesebb forrásból értesülhessen arról, hogy szakmailag mennyire megalapozott a kormánytól független sajtó (köztük a Telex) kérése, hogy a járvány alatt engedje a kormány kórházakban dolgozni a médiát. Nemrég a Telex és más szerkesztőségek is nyílt levélben fordultak a kormányhoz, hogy bőven egy évvel a járvány kitörése után végre engedjék be a sajtót forgatni a kórházakba, hogy a magyar állampolgárok hitelesen tájékozódhassanak az ottani állapotokról, ahogy erre volt példa Felvidéken és Erdélyben is.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a lehető legegyszerűbb módon hárította a kérdést, de közben hosszú idő után, a nyílt levél megjelenése után nem sokkal ismét kórházi fotókat kezdett el közölni az MTI is. Egyébként a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is külön jelezte már a kormánynak, hogy adjanak lehetőséget a sajtónak beszámolni a kórházi állapotokról a járvány alatt. Ezért a Magyar Nemzet a lehető leghitelesebb forrást kereste meg, hogy szakmailag tényleg megalapozott véleményt kaphassanak a témáról:

a saját főszerkesztőjük által elnökölt kormányközeli szervezetet.

A Magyar Nemzet le is hozta a „Médiaszövetség: Az újságírói munkának a segítségnyújtásról kell szólnia” című cikkét, amelyben a Magyar Nemzeti Médiaszövetséget idézik a kérdéssel kapcsolatban. Csak azt felejtik el a cikkben jelezni, hogy a Magyar Nemzeti Médiaszövetségnek az a Toót-Holló Tamás az elnöke, aki teljesen véletlenül a Magyar Nemzet főszerkesztője is egyben. Az egészben a legszórakoztatóbb, hogy a cikk interjúszerűen készült, de nem említik meg benne, hogy „a médiaszövetség” részéről pontosan ki a megszólaló, így az a bravúros helyzet is létrejöhetett, hogy

a Magyar Nemzet újságírója a saját főnökét kérdezgette a média szerepéről a kórházi tudósítások témakörében.

A Média1 azt is megjegyzi a témában, hogy Toót-Holló különösen jól fekszik a kormánynál, hiszen az elmúlt időszakban összesen 34 millió forintos állami támogatást kapott közpénzből olyan projektekre, mint például az „Aranyhajú hármasok nemzeti identitást erősítő mítoszrekonstrukciós projekt”.

(Mérce, Média1)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!